Castro 2 av Supertop

Nyligen släpptes podcast klienten Pocket Casts 6 och nu har ytterligare en populär tredjeparts klient uppdaterats, Castro 2 av Supertop.

Castro-2-banner

Inledning

Supertop består av Pádraig Ó Cinnéide och Oisín Prendiville som har jobbat tillsammans sedan 2005. Förutom Castro har de även gjort Unread: RSS News Reader och Tokens.

Nyheter

Castro är den första appen som är designad för att enkelt hålla reda på och följa en mängd olika podcasts. Bara för att du prenumererar på en podcast betyder det inte att du vill lyssna på varje avsnitt. För att göra detta har gjort det enklare att prioritera avnitt. De två största nyheterna är därför en ny Inkorg och .

Inbox-Queue-Archiv-in-Castro-2

Inkorg

Alla nya avsnitt hamnar här och du kan välja att lägga till det i kön eller arkivera det. För att underlätta valet om du vill lyssna så kan du enkelt komma åt beskrivningen av avsnittet.

Det är först efter att du har flyttat avsnitt till kön som de laddas ner automatiskt. Kön är en spellista där du kan planera vad du ska lyssna på i förväg. Du kan även ändra ordning och arkivera avsnitt när om helst från kön.

Välja dina favoritpodcaster och de hamna automatiskt i kön och laddas ner. Resten ligger kvar i inkorgen för senare prioritering. Detta underlättar möjligheten att följa många olika podcasts utan att din spellista svämmar över.

Övriga nyheter

För att upptäcka nya program att lyssna på kan du bläddra efter populära podcast sorterat efter kategori. Det finns även en sökfunktion. Ett annat sätt att upptäcka nya podcast är via personliga rekommendationer. Användare av Castro kan enkelt dela en länk till ett specifikt avsnitt. Knackar du på den länken så öppnas avsnittet direkt i appen utan att du behöver prenumerera på den.

Dark-theme-in-Castro-2

Castro har också inkluderat ett mörkt tema och en sleep timer som stänger av efter angiven tid. Deras server ligger och letar efter nya avsnitt så du sparar både batteri och data på telefonen.

Även här kommer jag med en utförligare recension när jag hunnit testa appen.

Castro — Play and Share Podcasts är en app som finns att hämta på App Store [50,00 kr]