Podcast klienten Pocket Casts uppdaterad till version 6

I slutet av juli så släpptes en ny version av Pocket Cast som nu är uppe i version 6. Den första versionen kom redan 2011 och det gör den till en av de äldsta tredjeparts klienterna för podcast på iOS.

Pocket Casts 6 banner

Nyheter

Appen är helt om skriven i Swift (Apples nya och moderna programmeringsspråk) vilket gör den både stabilare och snabbare. Även användargränssnittet har uppdaterats med ett snyggare och enklare utseende. Det gör att det mesta i appen kan göras snabbare.

Nytt utseende i Pocket Casts 6

Den största nyheten för mig är funktionerna Trim Silence och Volume Boost. RSS Radio var först med denna funktionalitet redan 2013 som har varit väldigt efterfrågad av användare. Efter att jobbat och förbättrat funktionerna under ett års tid är de äntligen redo för att dela de med oss.

När det kommer till iPad finns det numera stöd för Picture in Picture och Split View. Så nu kan du använda appen sida vid sida med andra och kolla på en videopodcast samtidigt som du surfar eller tar anteckningar.

Det har också gjorts förbättringar på Up Next som gör det ännu enklare att lägga till avsnitt i din spellista. Genom att svepa på minispelaren kan du snabbt lägga till de avsnitt du önskar. Ett nytt mörkt tema passar för er som lyssnar sent på kvällen eller bara gillar lite mörkare utseende.

Mörkt tema i Pocket Casts 6

Förutom alla dessa nyheter har det också gjort förbättringar med automatiska nedladdningar, genvägar med 3D touch, nya filter, ny sektion för att hitta nya podcasts och statistik för hur länge du lyssnat och hur mycket tid du sparat genom de olika funktionerna.

Detta var en sammanfattning av nyheterna i Pocket Casts 6. Jag håller just nu på att testar appen och återkommer snart med en recension.

Pocket Casts är en app som finns att hämta på App Store [40,00 kr]