Konvertera Filer Med PDF to Excel

PDF är ett bra och smidigt format men utan speciella program kan det vara svårt att ändra på filerna och det är här PDF to Excel kommer in. Precis som namnet antyder så kan appen konvertera PDF-filer till Excel-ark.

PDF to Excel utseende

Användning

För att konvertera skickar du en fil till appen via delningsarket. När filen når appen skickas den automatisk upp till utvecklarnas server som börjar konverteringen. Med gratisversionen får du vänta innan filen börjar bearbetas och för mig tog det mellan 1-2 timmar innan det var klart. Om du går in i appen får du upp en dialog om ett köp inuti appen för att direkt konvertera filen. Det kostar 65 kr och är ett engångsbelopp. Du kan också köpa funktionen att hämta filer direkt från molntjänster för 20 kr. Den har stöd för Dropbox, Box, OneDrive, Google Drive och GMail. Själva konverteringen går snabbt och blev korrekt på de filer jag testade med.

Sammanfattning

Appen är enkelt utformad och innehöll några små buggar som enligt utvecklaren skulle fixas i nästa uppdatering. iPad-appen är bara en förstorad version och utnyttjar inte det extra utrymme som ges. Den enda information som ges om appen är den som finns i App Store då hemsidan endast innehållen en hänvisning till appen. Jag är också lite skeptisk till att ladda upp mina dokument på en server, även om de hävdar att filen raderas omedelbart efter bearbetning. Har du inga problem med detta så är det en snabb och bra tjänst som även klar att konvertera svåra dokument.

PDF to Excel är en app som finns att hämta på App Store [Gratis]