Få koll på dina steg med stegräknare från StepsApp

StepsApp är en app för stegräkningen. Den använder den inbyggda rörelsesensorn för att beräkna dina steg och ger dig en snygg översikt.

StepsApp banner

Inledning

StepsApp är ingen ny app utan har funnits sedan 2015 och är uppe i version 3.5. Men den senaste versionen som släpptes i förra veckan bjuder på några intressanta nyheter.

Funktioner

StepsApp ger dig en snabb överblick på dina steg, avstånd, tid och brända kalorier idag. Under är det en graf som visar under vilka timmar du tog dina steg. Du kan också välja en veckoöversikt där du kan svepa för att se antal steg föregående dagar. Det finns även en widget för notis center där du ser dagens steg, kalorier och distans. En annan funktion är du kan sätta upp mål för hur många steg du vill ta varje dag, mellan 5.000-30.000 steg.

StepApps Pro

Vissa funktioner kräver att du låser upp de via ett köp inuti appen. Det är en engångskostnad på 20kr. Då får du bl.a tillgång till brända kalorier och 6 olika teman.

StepsApp utseende

Nyheter

Den stora nyheten är stödet för Apple Hälsa och du kan spara steg, avstånd och brända kalorier i appen Hälsa. Den kan även läsa av den information du har lagrat i hälsa som ålder, kön och vikt. Har du en iPhone 6 eller senare visas även våningar, både upp och ner. Få en personligare ikon genom att välja kön och en liten animation när du klarar dagens mål. Det är också lättare att dela din information med den nya delningsfunktionen.

Sammanfattning

Jag gillar enkelheten och designen i Steps App. Alla teman är snygga och den lilla animationen är stilig. Synkroniseringen med hälsa-appen fungerar kanon och det är enkelt att komma i gång. Det enda som jag har att anmärka på är målet för steg. Problemet här är att de är låsta i 5.000 steg intervaller. Jag tycker det är för stora steg och skulle gärna se fler alternativ, gärna i 1.000 steg.

Stegräknare & Pedometer by Steps App är en app som finns att hämta på App Store [Gratis]