Diced: Ett Enkelt Pusselspel

Placera tärningar i ett rutnät och få fem likadana eller fem efterföljande för att rensa de från spelplanen. Målet är att få så mycket poäng som möjlig innan spelplanen fylls.

Dice banner

Inledning

I väntan på WWDC har Greg Pierce tagit sig tid att utveckla ett spel. Men det är faktiskt inte hans första spel. Redan i slutet på 90-talet gjorde Greg ett spel för Mac, som även det innehöll tärningar.

Spelet

Spelplanen är ett rutnät på 5×5 där du ska placera tärningarna. Du ser den aktuella tärningen samt den som kommer näst. Till din hjälp har du tre stycken bomber som kan spränga bort ett område samt en stjärna som fungerar som valfri siffra. När du spelat en stund eller tar för lång tid på dig att lägga placeras det slumpmässigt ut tärningar.

Dice utseende

Funktioner

Diced har stöd för Game Center med resultattavla och prestationer. Spelet innehållet inga notiser, inga annonser eller köp inuti appen. Du kan fortsätta på ett påbörjat spel och det finns även stöd för Split View och mörkt tema.

Sammanfattning

Diced är ett riktigt roligt spel som passar perfekt för korta pauser eller köer. Dock har jag själv blivit sittande i soffan och spelat flera spel i följd. Det är lagom svårt och de slumpmässiga tärningarna ger variation åt spelet.

Diced – A Simple Puzzle Dice Game är en universal-app som finns att hämta på App Store [10 kr]