iPromote Hjälper Dig Att Hitta Bästa Tiden För Att Publicera På Sociala Medier

iPromote är en app som hjälper dig att nå ut på sociala medier. Den visar de bästa tiderna för att posta på de olika nätverken och kan hjälpa dig att skapa och organisera dina ”sound bites”.

iPromote banner

Inledning

Jag är riktigt dålig på att synas på sociala medier och promota det jag gör. Anledningen till att jag nämner det är att jag haft iPromote sedan den släpptes i mitten på mars och först nu förstod hur appen fungerar. Så anledning till detta är alltså inte att appen är dålig utan att jag har dålig koll på sociala medier. Tycker detta är värt att nämna innan ni läser recensionen.

Funktioner

Du skapar projekt som innehåller länkar till målsidor och sound bites 1. Sedan kan du med appen se när det är bästa tiden för att posta på de olika sociala tjänsterna. Det finns stöd för Twitter, Facebook, Instagram, linkedin och Pinterest. Dessutom finns stöd för olika tidszoner. Inom de olika tjänsterna finns det flera tider beroende på vad du vill ha för resultat. Exempel på detta är mest delningar eller flest klick. När du har lagt in all information kan du få en påminnelse från appen och direkt därifrån publicera på de olika tjänsterna. Appen finns också för Apple Watch så du kan få notiser eller se vart du ska posta direkt på handleden.

Utseende iPromote

Sammanfattning

iPromote är en bra idé som jag troligtvis kommer att börja använda mer när jag lärt mig mer av appen och marknadsföring på sociala medier. När du väl satt upp allting är det smidigt att posts direkt från appen. Tyvärr finns det en ganska stor bugg som jag hoppas blir åtgärdad snarast. Det är att raden med menyn försvinner i stort sett varje gång jag använder tangentbordet på min iPad. För att få tillbaka menyn måste man tvångsavsluta appen.

iPromote är en universal-app som finns att hämta på App Store [30 kr]


  1. Sound bite är en kort och catchig text som innehåller din idé eller säljtext, oftast med Max 10 ord.