Blogo har kommit till iOS

Blogo har tidigare bara funnits till OS X, men släpptes i dagarna även till iOS. Det är en app för att enkelt hantera en blogg som drivs med WordPress, Medium eller Blogger.

Blogo banner

Funktioner

Blogo gör det enkelt att skriva och ger tillgång till en del kraftfulla funktioner. Det ger en ren skrivmiljö utan distraktion där du kan skriva med rik text, Markdown eller HTML. Föredrar du att skriva i Markdown måste det aktiveras i inställningarna. Det är enkelt att ladda upp bilder och du kan även göra enklare justeringar som beskära, ändra storlek och lägga på filter. Allt du gör uppdateras i realtid och ger en bra överblick på ditt innehåll. Du kan även aktivera en förhandsvisning där den använder sig av ditt tema. Det finns också stöd för extension så du kan dela innehåll till Blogo från Youtube, Twitter, Dropbox och Instagram.

I gratis-versionen kan du bara koppla en blogg. Vill du koppla flera eller ta del av fler funktioner kan du skaffa dig ett Pro-konto.

Blogo utseende

Pro funktioner

Vill du få bättre kontroll och fler funktioner kan du uppgradera till ett Pro-konto. Du får då bl.a stöd för flera bloggar, möjlighet att hantera kommentarer och synkronisering med Evernote. Det kostar 109kr/mån eller 749kr/år.

Sammanfattning

Det är mycket jag gillar med Blogo, men den har tyvärr inte tillräckligt stöd för de funktioner jag använder när jag skriver. Jag tänker då bl.a på TextExpander och URL-Schema. Jag kommer att fortsätta skriva mina inlägg i Drafts, men ska testa att lägga till bilder och publicera från Blogo. Tycker även att det är lite dyrt för ett Pro-konto. Dessutom innehåller det inga funktioner som jag behöver.

Blogo – Simple, powerful blog publishing är en universal-app som finns att hämta på App Store [Gratis]

Hittade appen via iThinkDifferent