Håll Koll På Din Ekonomi Med Easy Spending

Easy Spending är en app för att håller reda på dina inkomster och utgifter. Det finns stöd för flera konton och goda möjligheter till export.

Easy Spending banner

Funktioner

Appen är uppbyggd med en huvudpanel som innehåller informationen. Med hjälp av en meny till vänster kommer du åt de övriga delarna av appen. Överst har du en översikt på dina konton och det är inga problem att skapa flera olika med olika valuta. I översikten sveper du enkelt mellan dina konton och du har två stora knappar för att snabbt lägga in överföringar. Du kan också knacka på ett hus med dollartecknet och får på så vis upp en lista med alla konton och dess balans.

När du lägger in en överföringar får du upp en ny panel med massor av olika val. Du kan välja konto, belopp, kategori, datum, om den är återkommande, om du vill ha en påminnelse samt skriva in en kommentar. Letar du efter en speciell överföring finns det en sökfunktion.

Det finns många olika sätt att se dina transaktioner. Du kan se de senaste eller se en historik grupperad efter dag, vecka, månad eller år. Det finns också förinställda val för att skapa rapporter. Här kan du också dela din information via mail eller genom att ladda upp till Google Kalkylark.

Det finns även stöd för 3D Touch, flytta pengar mellan konton och att skydda appen med en kod.

Easy Spending UI

Premiumfunktioner

Easy Spending har två Premium-funktioner för att du ska få ut ännu mer av appen. Den första är Cloud Sync som gör det möjligt att synkronisera data mellan dina enheter. Den kostar 10 kr och låses upp som ett köp inuti appen. Den andra funktionen är Automatisk backup som automatisk gör en säkerhetskopia av din data varje vecka eller månad. Det gör att din data alltid är sparad och du kan enkelt återställa. Även denna funktion låses upp med ett köp inuti appen och kostar 10 kr/mån.

Problem

Inmatning av transaktioner är lite för omständig och kräver många knackningar. Avsaknaden av en Klar-knapp gör att det känns ologiskt när jag lägger till information. Det gör också att det tar lång tid och gör mig osäker om informationen verkligen sparats. Det är värt att nämnas att det aldrig varit några problem utan mer är en känsla jag har. På iPad är appen låst i porträtt läge vilket känns tråkigt och dåligt utnyttjande av storleken. Jag hade önskat att man kunde vrida för att se menyn samtidigt som huvudpanelen med information. I nuläget beter den sig som en förstorad iPhone-app.

Sammanfattning

Easy Spending är en solid app med lagom mycket funktioner, men jag önskar att de kunde underlätta inmatningen av transaktioner. Det finns många olika sätt att skapa rapporter och datan är enkel att dela. Jag rekommenderar Easy Spending till de som behöver en enkel app för att hålla reda på inkomster och utgifter.

Easy Spending Expense Tracker – Save expenses är en universal-app som finns att hämta på App Store [30kr]