Spara Texter I Dropbox Och Evernote Med Matcha 3

Matcha 3 är en app för att skriva anteckningar, journal eller längre texter och spara i Dropbox och Evernote. Du kan enkelt formatera texten och lägga till bilder, rubriker och tabeller.

Matcha användargränssnitt

Funktioner

Matcha 3 gör det enkelt att skapa olika stilar på dokumenten. Du kan infoga bilder och tabeller. Bilder kan göras olika stora och flyttas genom att dra. Tabeller hanteras på samma sätt och du kan även dra rader och kolumner inuti tabellen. Genom att svepa kan du växla mellan 5 olika storlekar på texten och 3 olika listor. Även texten kan flyttas genom dra och släpp. Filerna kan sorteras i mappar och med etiketter. Matcha 3 har fullt stöd för iOS 9 med Split Screen, Slide Over, Universell sökning och iPad Pro.

Utseende

Matcha 3 kommer med ett ganska avskalat utseende för att fokusera på texten. Du kan välja mellan 4 teman och 4 typsnitt samt nattläge. Färgerna som används i teman är grönt, blått, rosa och brun, som jag tycker är lite för färgglatt. Jag skulle hellre vilja något enklare i vitt/grått. Överst har du en verktygsrad där du lägger till text, bild och tabell. Efter verktygsfältet finns en ikon för att se översikt på dokumentet med alla rubriker.

Matcha 3 lagringsalternativ

Lagring

Lagring är en av de starkaste funktionerna i Matcha 3. Du kan spara och läsa dokument från iCloud, Dropbox, Evernote samt lokalt på enheten. Till skillnad från många andra appar där du måste välja tjänst kan du använda samtliga samtidigt i Matcha 3. Det är enkelt att kopiera eller flytta dokument mellan tjänsterna och du kan skapa länkar mellan dokumenten.

Sammanfattning

Matcha 3 är en stabil app som fungerar riktigt bra. Tyvärr hittar jag ingen användning för den och den uppfyller inte riktigt mina krav. Hade jag inte lämnat Evernote skulle jag absolut använt Matcha 3 för att skriva texter som sparas där. Istället för att spara i ett eget format använder sig Matcha 3 av Markdown och sparar filen som ren text. Detta är dock en sanning med modifikation, speciellt om du lägger med bilder. Då gör den om filen till en .mdd (Markdown med bilder), något jag aldrig hört talas om tidigare. När du lägger med en tabell använder den sig av HTML i stället för Markdown. Det finns säker en anledning till detta men jag tycker det är onödigt då man kan skapa tabeller i Markdown. Trots detta rekommenderar jag Matcha 3, speciellt om du letar efter en app för att blanda bilder, listor och textstycken. Är du intresserad av att testa appen innan du köper kan du anmäla dig till beta-programmet på deras hemsida, du får då tillgång till appen i upp till 60 dagar.

Matcha 3 – Notes, Journal, and Writing är en universal-app som finns att hämta på App Store [109 kr]