Få Kontroll På Dina Kontakter Med Interact

Interact är en ny app för att hantera dina kontakter av Agile Tortoise som ligger bakom apparna Drafts, Tally, Phraseology och Terminology. Drafts är den app som fått mest publicitet och en måste app för mig.

Interact banner

Hantera kontakter och grupper

iOS har stöd för att visa grupper och skicka till befintliga grupper både i Mail och Meddelanden. Men du kan inte hantera dessa eller skapa nya. Med Interact kan du skapa, ta bort och hantera grupper direkt i iOS. Och eftersom Interact har fullt stöd för CardDAV 1 så synkroniseras dessa ändringar tillbaka till appen Kontakter.

Uppe till vänster ser du vilken grupp du befinner dig i samt hur många kontakter den innehåller. När du öppnar appen visar den alla kontakter. Genom att knacka på ikonen eller svepa in från vänster för du fram en översikt på samtliga grupper. För att skapa en ny grupp knackar du på + och ger gruppen ett namn. Vill du ta bort en grupp knackar du på de tre punkterna och väljer delete group. Här har du också möjlighet att ändra namnet på gruppen.

Hantera kontakter med Interact

Genom att knacka på gruppen kommer du in i den och ser vilka som är medlemmar. För att lägga till ytterligare kontakter i gruppen knackar du på ikonen med två gubbar och ett plustecken. Nu får du upp en lista på alla kontakter och kan enkelt markera de som du vill inkludera. Har du många kontakter kan du söka i listan, sökningen görs på all information i kontakterna. Det gör att du enkelt kan lägga till alla från ett företag eller med samma efternamn. För att ta bort en kontakt ur gruppen knackar du på krysset i kontaktrutan. Du kan också ta bort flera kontakter genom att markera dem och välja logotypen i nedre högra hörnet. På menyn du får upp kan du även ta bort kontakterna lägga till i en annan grupp, skapa ny grupp och dela. Funktionen med att markera flera kontakter och sedan välja en åtgärd fungerar även när du ser alla kontakter.

Skapa kontakter med Scratchpad

Interact gör det enkelt att lägga till nya kontakter. Upp till höger finns en ikon för Scratchpad. Där kan du skriva fritt och appen fet-markerar information den kan tolka. För mig kände den direkt igen namn, telefonnummer och mailadress, men inte adress. I de fallen när informationen inte känns igen kan man hjälpa appen med etiketter. De nås via en meny i nederkant. Efter jag lagt till etiketter tolkades all information och lades till på korrekt plats i kontaktkortet. Du kan också markera text i andra appar som Mail och Safari och öppna Scratchpad via delningsarket för att lägga till informationen.

Dela enkelt till dina kontakter

Förutom alla dessa möjligheter att hantera dina kontakter kan du även skicka mail eller meddelande. Under listan med kontakter finns 3 ikoner där du väljer vilka som ska få meddelandet, vad det ska stå samt eventuella bilagor. Nedanför dessa väljer du om det ska skickas som mail eller meddelande. Till vänster ser du hur många som det ska skickas till. Knackar du på ikonen så ser du vilka som är valda och du kan radera enstaka eller alla kontakter samt lägga till samtliga i gruppen. I mitten skriver du in rubrik och meddelande och till höger väljer du bilaga. När du ska lägga till bilaga får du upp dokumentväljaren i iOS och kan på så sätt komma åt flera tjänster som Dropbox, Google Drive, iCloud Drive samt kamerabiblioteket.

Skapa kontakter enkelt med Interact

Sammanfattning

Interact löser ett problem som funnits sedan starten på iOS. Det märks också att Greg som ligger bakom Agile Tortoise är en rutinerad och seriös utvecklare med stor förståelse för plattformen. Han löser detta till synes enkla problem med stil och finess och lägger även till funktioner som man inte visste man behövde. Eftersom Interact använder sig av de senaste funktioner som Split screen, Slice Over och delningsarket kräver appen iOS 9.1. Appen är stabil och lättanvänd med ett gränssnitt som påminner om hans tidigare appar. Det är tack vare denna typ av appar och utvecklare som gör att iOS fortsätter att vara ett seriöst alternativ till en dator. Interact säljs just nu till ett introduktionspris på 50 kr.

Interact – Do more with your Contacts! är en universal-app som finns att hämta på App Store [50 kr]


  1. Det vanligaste formatet att hantera kontakter som bl.a iCloud och Google använder