Photo Find Leder vägen Tillbaka

Photo Find bygger på samma idé som Navigate to Photo men har en helt annan lösning. Appen är skapad av John Ganotis som fick idéen när han var ute och vandrade. Han ville enkelt hitta tillbaka till ställen med ätliga plantor och svampar.

Photo Find Banner

Utseende

Appen består av 3 delar. En del för att lägga till bilden och navigera ifrån, en med mer information och en widget. Det första du ser är en kompass som ser ut som en ring. Under den kan du välja en bild från ditt bildbibliotek att navigera efter.

Photo Find utseende

Användning

För att välja bild knackar du på knappen under kompassen och väljer en bild i ditt bibliotek. Har du en bild i urklippen får du upp ytterligare ett alternativ att klistra in den bilden. När bilden är laddad syns den lite svagt i bakgrunden och du får en pil i mitten på kompassen. Pilen visar i vilken riktning du ska gå och överst står avståndet till platsen. Genom att svepa åt vänster kan du kika lite på bilden. Sveper du åt höger kommer du till en informationssida. Där kan du Läsa mer om appen, lämna dricks om du gillar den eller låsa upp feet och miles 1. Det finns också en widget i notiscenter där du kan klistra in en bild från urklippet. Widgeten har inte stöd för bilder som hämtas ur bildbiblioteket utan bara de som kommer från urklippet. Det gör att du kan ha en bild i notiscenter och en annan inne i appen.

Sammanfattning

Photo Find är en enkel, välbyggd och smidig liten app som på en enkelt sätt leder dig tillbaka till platser. Jag föredrar denna när platsen ligger i närheten. Men tycker att Navigate to Photo har en bättre lösning om man ska åka eller gå långt. Så vill du hitta tillbaka till ditt svampställe eller den grymma pulkabacken i skogen ska du ge Photo Find en chans. Du kan besöka appens hemsida för en kort video på hur den fungerar.

Photo Find – Navigate to Photos är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [Gratis]


  1. Trots att John bor i USA så föredrar han metersystemet och rekommenderar det. Vill man prompt använda feet eller miles får man betala för sig.