Håll Koll På Andningen Med Breathing Space

Genom att få koll på din andning och andas djupare kan du få stabilare nervsystem och förbättrat immunförsvar. Breathing Space är utvecklat i syfte att hjälpa dig med detta och få en bättre hälsa.

Banner

Inledning

Breathing Space är utvecklat av svenska MindApps som även gjort Sömnappen. De fortsätter sin resa med att förbättra folks hälsa i appen Breathing Space där de lär dig att andas djupare och lugnare.

Användning

Appen går ut på att stegvis sänka din andningsfrekvens och för att kunna skapa anpassade program måste du först göra ett test. Det görs genom att du placerar mikrofonen på dina hörlurar under näsan och andas vanligt i 30 sekunder. Efteråt får du din frekvens mätt i BPM och förslag på program för att sänka den. När du kör programmet får du direktiv både med en röst och text samt en snygg liten animation på skärmen när du ska andas in respektive ut. Efter avslutad övning har du möjlighet att spara den. Det finns även medföljande program med olika andningstekniker.

Utseende

I översiktsbilden sätter du enkelt igång en ny övning, ser statistik och ställer in längd och frekvens för programmet. Till vänster finns en meny med olika inställningar. Du kan ställa in en påminnelse, byta program, byta bakgrundsljud samt knyta appen till Apple Health.

Utseende på Breathing Space

Spelifiering

För att underlätta och göra det roligare har man skapat olika nivåer som du låser upp genom att göra övningar. Första nivån består i att göra 3 övningar i totalt 5 minuter och ha en andningsfrekvens på 30 BPM. Antal övningar och minuter ökar samtidigt som frekvensen går ner ju högre upp du kommer. Totalt finns det 8 nivåer och målet är att komma ner till 6 BPM.

Sammanfattning

Breathing Space är en rolig och bra app som jag önskar jag hade upptäckt tidigare. Den gör det enkelt att ändra andningen och jag tycker greppet med olika nivåer är både smart och inspirerande. För mig har det haft en stor påverkan att få koll på min andning och jag rekommenderar alla att prova.

Breathing Space är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [10 kr]