Proud: En Att-Göra-App Baserad På Gester

Det nya året drar igång direkt med en ny app för att hantera din tid och det du ska göra. Proud kombinerar bl.a påminnelser, vanor och idéer. Den gestbaserade designen gör appen snabb och rolig att använda.

Proud för iOS

Inledning

Den 1 januari släpptes Proud och jag tyckte direkt att appen verkade intressant. Här kommer mina första tankar och information om appen. När jag hunnit testa den ordentligt kommer en längre recension.

Användning

I Proud finns det inga regler om hur du ska använda appen, utan du kan lägga till vad du vill i de olika listorna du skapar. Det finns också stöd för flera nivåer av underuppgifter. Du bestämmer när du ska göra en uppgift genom att sätta en tid eller förfallodag på den. Har du återkommande uppgifter kan du lika enkelt repetera för att skapa en vana. De uppgifter som är tidsbestämda hamnar i en egen sektion som en lång lista uppdelat efter när det ska göras. Uppgifter med förfallodag skickar en notis till dig, notiserna har en inbyggd snooze-funktion för att flytta fram 15 min eller 2 timmar.

När du har gjort en uppgift hamnar den i ytterligare en sektion som fungerar som ett arkiv. Varje sektion har en egen översikt som även kan ge dig superkrafter. Här kan du stressa av, fokusera, flytta fram alla dagens uppgifter samt få en överblick på dina gjorda uppgifter.

Proud använder sig av iCloud och dess dokument och data metod för att synkronisera mellan enheter som gör att appen kan uppdateras i bakgrunden. Det följer även med ett gäng olika teman. Proud finns i dagsläget till iPhone, iPad och Apple Watch men kommer snart även till OS X.

Mina tankar

Det är riktigt roligt att använda appen och gesterna är väldigt naturliga. Det märks att det ligger mycket arbete bakom och ett öga för detaljer. Tyvärr som så många andra appar så märks det att de fokuserat på iPhone. Jag hittade direkt ett antal buggar och UI-problem på min iPad, något som kommer att adresseras i senare uppdateringar. Jag kommer att fortsätta testa appen och återkomma med en utförligare recension.

Proud är en universal-app som finns att hämta på App Store [55 kr]