Snygga Anteckningar Med Whink

Whink är en app som på ett bra sätt kombinerar handskrivna anteckningar med bilder, post-it lappar, skisser, markeringar och maskinskriven text.

Whink banner

Användning

Det finns 10 olika omslag att välja mellan och tre olika papper, blankt, linjerat och rutat. När en anteckningsbok är skapad kan du inte ändra framsida eller typ av papper, du kan inte heller blanda olika typer av papper i samma bok. Själva användandet är uppdelat i 3 olika områden. Använd två fingrar för att bläddra på sidorna.

Write

Här använder du en penna eller handen för att skriva eller rita. Du kan välja mellan gammaldags bläckpenna och markeringspenna. Genom att hålla inne på symbolen för respektive penna kan du välja mellan 3 tjocklekar. På samma rad har du fyra färger att välja mellan men du kan enkelt välja fler antingen. Knackar du på den lilla pilen efter sista färgen får du upp en palett med färger men du kan också hålla inne på en färg för att välja helt fritt. Det finns också ett verktyg för att skapa perfekta former som låses upp via köp inuti appen. Efter färgerna finns det verktyg. Här finns det suddgummi, zoom för att skriva och markera och klipp ut. Zoom-verktyget ger dig en förstoring på ett område för att du ska kunna skriva lättare. Det finns knappar för att flytta rutan framåt, bakåt och byta rad, dessutom flyttas rutan automatisk när du skriver i den skuggade delen på slutet. Detta är bland de bästa zoom-funktioner jag testat och det flyter otroligt bra när du skriver för hand.

Type

Detta läge är för dig som hellre skriver på tangentbord och innehåller fördefinerade stilar på Titel, rubrik, brödtext och undertext. Väljer du den lilla pilen får du upp fler alternativ på stilar. Nästa verktyg gör att du kan markera eller skriva markerad text direkt. Även här finns markera och klipp ut men den fungerar inte på text utan bara på skisser och bilder. När du skriver får du en extra rad med tab, knappar för att skapa listor eller en kryssrutan innan texten.

Whink skärmbilder

Read

Om du skriver längre texter eller har många sidor kan det vara skönt att använda läsläget för att bläddra och få översikt. Här bläddrar du med ett finger och har en ruta för sökning. Det finns också en översikt där du ser bilder, text och handskrivet och vilken sida det finns på. Med en knackning hoppar du lätt mellan de olika elementen. Vill du markera text när du läser finns en markeringspenna bredvid översikten.

Övriga funktioner

Oavsett vilket läge du befinner dig i kan du hålla inne på pappret för att få upp en extra meny. Där kan du lägga in bilder, post-it lapp eller etiketter. Du kan välja mellan 4 olika färger på post-it lappen. Har du låst upp köpet inuti appen kan du även spela in ljud i din anteckning. Vill du använda Whink för att anteckna på PDF-filer använder du öppna i från t.ex Mail, Dropbox eller Gogle Drive. Från översikten kan du dela med delningsarket antingen som PDF eller Whink-fil.
Whink är optimerad för iOS 9 och stödjer både Slide Over och Split View. Alla dina dokument lagras automatiskt i iCloud. Den är optimerad för iPad Pro och i veckan uppdaterades appen med stöd för iPhone. Whink blev utvald av Apple som en av de bästa apparna 2015.

Whink är en universal-app som finns att hämta på App Store [40 kr]