Roligare Kalender Med Raft

Raft är en kalender som gör det enkelt att dela med dig av vad du ska göra med dina vänner och din partner. Du kan lägga upp egna händelser, eller importera från Facebook, iCloud, Google eller Outlook.

Raft banner

Inledning

Raft är utvecklat av Stockholmsbaserade Joinraft som jobbat ihop sen 2008, med Raft har de jobbat sedan 2013. De skapade appen för att göra det roligare och enklare att planera och dela händelser med vänner. Du kan också skapa en koppling till din partner och får då en egen kalender som bara kan ses av er.

Användning

För att använda Raft behöver du logga in med Facebook. Du väljer själv om du vill importera kalender från iCloud, Outlook eller Google. Appen består av fem olika sektioner som från vänster är kalender, feed, meddelanden, inbjudningar och profil. Överst på idag har du en kalender som ger en översikt antingen på veckan eller månaden. Ovanför kalendern finns tre streck som ger en översikt och nedräkning till kommande händelser. Under har du tre flikar med händelser, privata, partner och vänner. I den privata fliken ser du händelser från kalendrar du importerat och väljer själv vilka händelser du vill dela med andra. I övre I feeden ser du vad dina vänner har för planer och kan lajka eller kommentera dessa.

Raft för iPhone

Planera händelser

Det som verkligen skiljer Raft från andra appar med kalender är möjligheten piffa till händelserna med emojis och bakgrundsbilder. Du kan ta kort med kameran, välja från kamerarullen eller leta på internet. I veckan släpptes en ny version som gav stöd för animerade GIF:ar från GIPHY, något som Raft är ensam om i nuläget

Raft – Calendar with friends. Plan and share together. Countdown the days to the fun things you’ve got planned är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [Gratis]