Snabb åtkomsts till en lista i Påminnelser med OneList

När jag ska handla mat så använder jag mig av en lista i Påminnelser för att skriva ner allt som ska köpas. Men det fanns inget enkelt sätt att få snabb åtkomst till den lista innan jag hittade OneList.

Inledning

När jag flyttade alla mina uppgifter till Taskmator och Fantastical 1 valde jag också att använda Påminnelser för min matlista. Tyvärr medförde detta vissa problem som att varorna hamnade i en egen lista som inte syntes i överblicken. Jag ville inte heller ge alla uppgifter förfallodatum för då blev det alldeles för plottrigt när de blandades med övriga uppgifter. Ett annat problem är att varorna inte försvinner när jag bokat av dem, varken i Påminnelser eller Fantastical. För att de ska försvinna måste jag gå ut från listan och sen gå in i den igen. Detta i samband med att det var lite bökigt att låsa upp telefonen efter en stund gjorde att jag valde att testa OneList. Appen är utvecklad av haha interactive som även gjort GoodTask som jag använde en period.

OneList i Notiscenter och inställingar i appen

OneList

OneList är ingen app i den bemärkelsen utan visar en vald lista från Påminnelser i Notiscenter eller på Apple Watch. Den har några av de funktioner som finns i widgeten till GoodTask bl.a att visa en kompakt lista. Det gör att widgeten alltid tar upp lika mycket plats och inte stökar till det i mitt Notiscenter. Då visar den alltid 5 uppgifter och du kan enkelt bläddra mellan uppgifterna i widgeten, längst ner står en sammanfattning av hur många uppgifter du har och vilka i ordningen du kollar på. Du kan välja att visa framtida påminnelser, odaterade påminnelser samt visa anteckningarna till uppgiften. OneList är gratis men genom att ge 10, 20 eller 50 kr i dricks kan du ha flera lister i Notiscenter. Jag återkommer snart med ett inlägg på hur jag har automatiserat så jag enkelt kan lägga till varor i rätt lista.

OneList är en universal-app som finns att hämta på App Store [Gratis]


  1. Jag jobbar på en artikel om hur jag använder Taskmator och Fantastical för att hålla rad på det som ska göras.