Magic – En snabb innehållsblockerare från Sverige

Magic är en innehållsblockerare som är utvecklad i Sverige. Utvecklarna av Magic hävdar att du surfar upp till 4x snabbare, sparar 30% batteri och 50% data.

Magic logo

Funktioner

Magic erbjuder massor av funktioner och förutom att blockera annonser och spårning kan du blockera bilder, filmer, typsnitt, script och css 1. Det är också möjligt att blockera sociala widgets och kommentarer samt vitlista sidor. För att ytterligare optimera blockeringen kan du välja region för att få bort lokala annonser. Det finns totalt 28 regioner (inklusive Sverige) och en generell. Under avancerat kan du välja att blockera vuxet innehåll och notiser om cookies samt uppdatera blockeringslistan. I denna tidiga version är blockering av cookie notiser optimerad för engelska sidor men kommer att fungera på svenska sidor i senare versioner. Magic har också en extension där du kan vitlista en sida eller rapportera problem med sidan.

Magic AdBlockMagic AdBlock användargränssnitt

Resultat

Magic
DN JA
SVD DELVIS
GP DELVIS
Aftonbladet NEJ
Expressen DELVIS
99Mac JA
Array DELVIS
Macworld DELVIS
The verge JA
TNW JA
9to5mac JA
TOTALT 26

Magic kammar hem 26 poäng och lägger sig precis för Ad block multi som fick 25 poäng i senaste testet. Ska även här flika in att Ad block multi uppdaterat sitt filter och presterar bättre nu än när testet gjordes. Resultaten i Magic är baserade på en iPad Air 2, men det är värt att tillägga att Magic presterar något bättre på iPhone i dagsläget. Utvecklarna jobbar på en uppdatering av blockeringsfiltret för att lösa de annonser som inte blockerades på iPad. Det nya filtret kommer redan under veckan.

Sammanfattning

De flesta innehållsblockerare har ungefär samma funktioner och det kan vara svårt att veta vilken du ska välja. Det som jag tycker skiljer Magic mest från de andra jag testat är snabbheten. Jag har inte skrivit om detta eller lagt någon vikt i det i tidigare artiklar men det är en stor fördel om det går snabbt att ladda sidor. Trots att det är den app som har flest funktioner är den lätt att använda och ställa in de funktioner du vill använda. Jag vet också att utvecklarna jobbar kontinuerligt på att förbättra appen, en funktion som kommer snart är automatisk uppdatering av blockeringsfiltret. För mig är detta en riktigt stor grej då jag ofta glömmer kolla, vilket resulterar i att jag använder en gammal och sämre version.

Jag är väldigt nöjd med Magic och det har blivit mitt nya val av innehållsblockerare. Det ska bli spännande att följa utvecklingen och se hur de kan förbättra appen. Magic är under en begränsad tid gratis och kommer sen att kosta 10 kr.

Magic Adblock är en universal-app som finns att hämta på App Store [Gratis] 2


  1. Att blockera allt detta sparar massa data men gör att sidan ser annorlunda ut och i vissa fall uppfattas som trasig
  2. Magic är gratis under en begränsad tid och kommer sen att få en prislapp på 10 kr