Next Keyboard för iPhone

Jag har under lång tid stört mig på att det är så svårt att flytta markören på iPhone. Det har lett mig till att prova olika tredjeparts tangentbord där jag mest använt NinType. Nu har jag provat Next Keyboard sen början av September och är redo att avslöja mina tankar.

Next keyboard

Inledning

Next Keyboard är skapat av Tiny Hearts och startade som ett kickstarter projekt där dem fick in $65.000. Tack vare detta startkapital har de lagt mycket tid på appen och det märks. Next är ett otroligt väl designat tangentbord som inte lider av de brister som många andra tangentbord gör.

Funktioner

Next Keyboard har inte så många funktioner, man har istället satsat på att göra få funktioner riktigt bra. Precis som det engelska tangentbordet på iOS så har Next autocorrect och förslag av ord, det som Apple kallar Predicitive text. Men förutom att föreslå ord så visas även emojis, något jag använder väldigt mycket. Du kan även växla till ett läge med bara emojis. Där är de samlade i grupper så du lättare hittar det du letar efter, överst ligger de emojis du nyligen använt. Möjligheten att flytta markören med svepning på mellanslag fungerar väldigt bra och är både snabb och precis. För att liva upp appen ytterligare finns det 14 olika teman och ett gäng stickers. Till skillnad från de flesta andra 1 tredjepart tangentbord så behöver du inte tillåta full åtkomst för att alla funktioner ska fungera. Mina favoriter funktioner är auto emoji och flytta markör genom att svepa på mellanslag.

Teman i Next

Nackdelar

I dagsläget finns bara stöd för engelska vilket gör att jag måste komplettera med ytterligare tangentbord. Du kan inte heller svepa över tangentbordet för att skriva utan behöver knacka in varje bokstav. I och med detta finns det inte heller några snabbare sätt att göra komma- eller frågetecken som jag vant mig vid i NinType.

Sammanfattning

Next Keyboard är på snudden till perfekt för mig, med nackdelen (och den är stor) att den inte stödjer svenska än. Utvecklarna skriver att de jobbar på fler språk och även möjligheten att skriva med sveprörelser. Jag fortsätter att bita ihop och hoppa mellan flera olika tredjeparts tangentbord tills dagen med stöd för svenska kommer. Fram tills dess kommer jag använda Next Keyboard till allt jag skriver på engelska. Tycker du det låter intressant så passa på att ladda ner appen nu när det är halva priset.

Next Keyboard är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [20 kr]


  1. NinType begär inte heller full åtkomst för att fungera