Uppdaterat test av innehållsblockerare

Efter jag publicerat mitt förra inlägg om innehållsblockerare så uppdaterades samtliga appar och jag kände ett behov av att uppdatera min jämförelse och se vad som ändrats.

Safari iOS

Inledning

Tester gjordes även denna gång på 11 sidor, 5 svenska nyhetssajter, 3 svenska applesajter och 3 utländska applesajter. Jag började med att öppna alla appar och såg till att de hade senaste versionen av sitt blockeringsfilter. Eftersom jag inte räknade poäng på samma sätt så skiljer sig resultatet något mot förra gången.

Appar

Jag har använt samma appar som förra gången men samtliga har uppdaterats. Vissa med nya funktioner och andra har bara uppdaterat filtret för att blockera innehåll.

Freedom

Freedom är den enda app som är gratis i detta test. Det finns inga inställningsmöjligheter utan efter du installerat och aktiverat så är det bara att köra. Nytt i senaste versionen är bättre filter för blockering.

Freedom är en universal-app som finns att hämta på App Store [Gratis]

Blockr

Blockr är den app som har flest möjligheter för dig som användare att påverka. Här kan du välja att blockera:

 • Reklam
 • Media
 • Spårning
 • Varningsmeddelanden för cookies.

Du kan också på varje sektion välja att vitlista specifika sidor som du vill stödja genom att visa reklam. Blockr har även en extension i delningsarket där du enkelt kan vitlista och göra sidspecifika undantag samt rapportera en sida.

Blockr är en universal-app som finns att hämta på App Store [10 kr]

Ad block multi

Ad block multi har gjort den största uppdateringen och ligger i toppen när det gäller funktioner och inställningsmöjligheter. I appen har du följande alternativ:

 • Grundläggande listan
 • Varningsmeddelanden för cookies
 • Domäner kända för malware
 • Anti-adblock killer
 • Utökat privatliv
 • Anti-Facebook
 • 16 regionala listor där ibland Sverige
 • Vitlista sidor

Nytt i senaste versionen är möjlighet att vitlista sidor, både inuti appen och via delningsarket. Du kan även rapportera sidor via delningsarket. Dessutom är filtret för blockering uppdaterat.

Ad block multi är en universal-app som finns att hämta på App Store [10 kr]

Crystal

Crystal är precis som Freedom bara att aktivera och köra, det finns inga ytterligare möjligheter för inställningar. Dock kommer det att komma i nästa version av appen. Även Crystal har en extension för att rapportera sidor. Har uppdaterat filtret för blockering.

Crystal är en universal-app som finns att hämta på App Store [10 kr]

Resultat

Freedom Blockr Ad block multi Crystal
DN VIT VIT DELVIS DELVIS
SVD DELVIS DELVIS DELVIS DELVIS
GP NEJ DELVIS DELVIS DELVIS
Aftonbladet NEJ NEJ NEJ NEJ
Expressen DELVIS DELVIS DELVIS DELVIS
99mac JA JA JA JA
Array DELVIS JA DELVIS DELVIS
Macworld.se DELVIS DELVIS DELVIS DELVIS
The verge JA JA JA JA
TNW JA JA JA DELVIS
9to5mac JA JA JA JA
Poäng 20 24 25 24

Sammanfattning

Den största anledningen till att så många svenska sidor får resultatet DELVIS är att de blandar annonser med sponsrade inlägg. I de flesta fall så har annonser blockerats men inte sponsrade inlägg. Den största förbättringen har Freedom gjort men räcker ändå inte hela vägen till toppen. De tre apparna på toppen är jämna men Ad block multi drar det längsta strået. Förutom att den får högst poäng så tycker jag också att var snabb på att ladda sidorna. De nya funktionerna som vitlista och rapportera sidor via delningsark gör att det är mitt nya val av innehållsblockerare. Jag kommer under veckan att ha en tävling på twitter där jag lottar ut några promokoder till Ad block multi. Följ @appleyra på twitter för att delta i tävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s