PAUSE – Avslappning enda ut i fingerspetsen

Ustwo är mest känt för sitt spel Monument Valley men nu har de släppt den avslappnade appen PAUSE.

PAUSE HERO

Inledning

PAUSE är ett samarbete mellan det danska företaget PauseAble och den nordiska avdelningen av ustwo som har sitt kontor i Malmö. PauseAble har tagit fram en ny teknik för att framkalla återhämtning och avslappning och ustwo har designat och byggt appen. PAUSE väcker kroppens respons för vila genom att långsamt och oavbrutet röra fingret på skärmen. Den audiovisuella feedbacken är optimerad för att hjälpa dig hålla fokus och vara närvarande i nuet. Med hjälp av EKG har det bevisats att PAUSE gör dig lugnare och minskar din arbetsbelastning.

Användning

Genom att långsamt röra fingret på skärmen så bildas en fläck som liknar vattenfärg. Så länge som du drar långsamt växer fläcken, men så fort du drar för snabbt eller slutar så minskar den. När hela skärmen är fylld ombes du att blunda och fortsätta röra fingret tills du hör en diskret gonggong. Appen är väldigt lätt att använda och du får även instruktioner på skärmen. Du kan ställa in 3 svårighetsgrader nybörjare, skicklig och mästare. Längden på din paus ställs in steglöst upp till 30 min därefter blir det oändligt.

PAUSE

Design

Designen känns absolut igen från Monument Valley och ger en härlig ustwo-branding. Animationerna och färgerna är förförande och fläcken är oerhört vacker att titta på. För mig är det svårt att hålla ögonen stängda och jag kommer på mig själv ibland att tjuvkika på skärmen.

Sammanfattning

I en tid där informationsflödet ökar och allt ska ske snabbare och överallt är det skönt med en motvikt. PAUSE för fokuserad uppmärksamhet till den enhet som behöver det mest, nämligen mobilen. Så istället för att döda tid på sociala medier och ytterligare trötta ut hjärnan kan du nu slappna av på riktigt. PAUSE är en unik app som jag rekommenderar alla prova. Jag har nu ersatt ett av mina avslappningspass med PAUSE och kan bara stämma in i att den fungerar.

PAUSE är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [20 kr]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s