Att vakna och starta dagen med hjälp av teknik

Teknik är en stor del av mitt liv och den hjälper mig otroligt mycket. Jag skulle haft ett mindre strukturerat liv utan och även de små sakerna har en betydelse. Men det är lätt att ta den för givet och inte se allt fantastiskt den gör.

God Morgon 1

Inledning

Jag insåg härom dagen att mina iOS-enheter och appar är avgörande för att jag ska få en bra dag. Varje morgon har jag en morgonrutin för att förbereda mig för dagen som är uppdelad i två delar. Jag tänkte dela med mig om hur jag strukturerat min morgon och vilka appar jag använder.

Vakna

Varje morgon vaknar jag av ett alarm på Rise och går upp utan att använda snooze 2. Efter det går jag direkt ut till köket och dricker 500 ml vatten jag förberett kvällen innan. Nästa steg är att öppna Safari på min iPad och kolla statistik från Appleyra och skriva in det i Numbers. När det är klart öppnar jag Notiscenter och kollar min kalender i Fantastical och vädret i widgetweather. För att inte glömma något har jag en lista i den påminnelse app jag använder just då. Jag har under senaste månaderna hoppat mellan 2Do och GoodTask. Innan jag börjar med frukost sätter jag på mig lurar och kör 5 minuter mindfulness med Sunny.

Mail och uppgifter

När klockan är 9:00 får jag en påminnelse av Due som startar ett arbetsflöde i Workflow. Det öppnar olika appar eller vissa funktioner i appar i en speciell ordning. Så när jag är klar med det första hoppar jag tillbaka till Workflow som öppnar nästa URL-Schema i listan. Med på listan är följande:

  • Kollar mail i Spark
  • Kollar anteckningar i Drafts och lägger in på rätt ställe
  • Går igenom uppgifter i Taskmator
  • Kollar återkommande uppgifter och påminnelser

Avslutning

Att inte kolla mail eller Twitter när jag vaknar ger en lugn start på dagen. Först när jag varit vaken en stund planerar jag dagen genom att kolla mail och kommande uppgifter 3. Nu under semestern har jag ibland fuskat och kollat mail tidigare och märker att jag dessa dagar känner mig mer stressad och trött på morgonen.


  1. Some rights reserved by b4ssm4st3r 
  2. Jag har märkt att jag blir mycket piggare om jag går upp direkt utan att dra mig även om det är jobbigt i början. 
  3. Detta sker ofta som en start på jobbet eller på väg till jobbet.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s