Få översikt på dina tv-serier med ShowTrack

Jag skrev om ShowTrack när den släpptes till iPhone och efter att ha tillbringat lite tid med appen har jag skrivit ner mina tankar i denna recension

Showtrack banner

Inledning

ShowTrack är en svenskutvecklad app designad exklusivt för iOS som hjälper dig att hålla reda på tv-serier du vill se och rekommendera nya. Den har ett bibliotek på över 150 000 avsnitt, skulle du mot förmodan sakna något kan du begära att det läggs till direkt från appen.

Utseende

ShowTrack är uppdelad i olika sektioner som alla nås via menyn till vänster. För att aktivera de så knackar du på de tre strecken överst till vänster. Vet du vilken serie du letar efter kan du söka efter den här.

Explore

Här kan du utforska nya serier indelat i olika segment som:

 • Populärast
 • Top trending
 • Månadens serier
 • Nyligen sedda
 • Senaste betygsatta
 • Nya serier
 • Säsongspremiärer
 • Månades roller
 • Nyligen tillagda

Detta är baserat på vad andra tittar på och ger förhoppningsvis tips på nya serier att kolla in.

Calendar

Här kan du se när nästa avsnitt av dina serier sänds. Du kan också byta till Community och ser då alla serier som sänds respektive dag.

Blandade screenshots

My Shows

Här samlas de serier som du markerat. Alla serier du påbörjat hamnar överst i kategorin Att se. Under har du en lista på alla serier du lagt till, denna lista scrollar diagonalt och tar inte upp så stor plats. Under har du favoriter, betyg, kommande, rekommenderade, nyligen sett samt en översikt på hur mycket du kollat de olika serierna.

Trends

Här ser du de serier som har fått högst betyg och vilka som tittats mest på just nu. Genom att knacka på en serier får du up en liten meny där du kan lägga till den i din lista, dela eller gå till serien.

Statistics

En sammanfattning av ditt serietittande med följande information

 • Antal avsnitt du kollat
 • Tid du spenderar kolla på serier
 • Tid du spenderat denna månad på serier
 • Favoritgenrer
 • Hur långt du kommit på din lista
 • Mest sedda serier
 • Fördelning av betyg
 • Historik på ditt tittande indelat i månader.

Settings

Här kan du ställa in notiser, förvald startsida, sortering på dina serier. Du kan även ändra ditt konto, önska en serie och ge feedback.

Överblick

Överblick på serier

Oavsett i vilken sektion du befinner dig kan du alltid få en överblick på serien genom att knacka på bilden. Informationen som du får är indelad i tre flikar

Info

Där ser du en sammanfattning av vad den handlar om, hur långa avsnitten är, ursprungsland, antal säsonger, antal avsnitt och vart du kan streama eller köpa serien. Du kan också betygsätta, dela eller markera som favorit. Tycker du serien verkar intressant knackar du på bilden med det ljusblå plustecknet så läggs den till bland dina serier. Om du knackar på hastighetsmätaren i övre hörnet får du upp en översikt som visar nästa avsnitt att se, nästa avsnitt att sändas, nyligen sänt avsnitt, liknande serier, statistik på hur långt du sett och när du tittade på senaste avsnittet.

Cast

Visar vem som skapat serien och vilka som medverkar. Genom att knacka på någon så får du upp övriga serier de medverkar i.

Avsnitt

En lista på alla avsnitt indelade efter säsong. Du kommer automatiskt till den säsong du befinner dig på i serien. Här markerar du avsnitten du sett på och du kan även säga om du gilla eller ogilla avsnittet.

Överblick på serier

Sammanattning

Showtrack är en välutvecklad app som är fullspäckad med funktioner och information. Är du väldigt intresserad av serier och har tid att kolla mycket så har du mycket att hämta från denna app. Funktionen Where to watch är unik för appen och riktigt bra. Det gör att jag kan se vilka serier som finns tillgängliga på Netflix. Tyvärr tycker jag att det blir för mycket information och det känns trångt och rörigt på min iPhone 5s. Det är också lite för lång väg för att markera ett avsnitt man sett. Har du några serier igång samtidigt så är det några svep och två knackningar innan avsnittet är markerat. Dessutom saknar jag en app till iPad eftersom jag gör det mesta av mitt serietittande på den. Men förutom dessa små skavanker kommer jag att fortsätta använda ShowTrack tillsammans med en annan liknande app innan jag tar mitt slutgiltiga beslut.

Showtrack är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [19 kr]

11 reaktioner till “Få översikt på dina tv-serier med ShowTrack

 1. Vad jag kan läsa mig till så saknar den koppling till Trakt.tv, vilket isåfall är ett väldigt stort minus.
  Stämmer det ?

 2. Vad jag kan läsa mig till så saknar den koppling till Trakt.tv, vilket isåfall är ett väldigt stort minus.
  Stämmer det ?

 3. Jag har pratat med utvecklarna och de kände sig begränsade av att använda trakt.tv, då det bara stöder vissa funktioner. De valde då att skapa sin egen databas för att kunna göra egna och unika funktioner.

 4. Jag har pratat med utvecklarna och de kände sig begränsade av att använda trakt.tv, då det bara stöder vissa funktioner. De valde då att skapa sin egen databas för att kunna göra egna och unika funktioner.

 5. Kan förstå det, men dom tappar hela trakts användarunderlag för att ge förslag( jag anser att underlag från USA är det viktigaste eftersom serierna kommer där först, annars blir förslagen ”långsamma”), och jag gissar även att de saknar automatisk checkin från mediaspelare typ infuse och vlc och liknande så att man slipper markera avsnittet som sett själv. Samt att de inte har någon funktion för att lägga till avsnitt via webben så man slipper administrera allt från tel.

  Samt att det är ett omfattande jobb att lägga över till deras system då man sett en del.
  47 serier
  1891 avsnitt sedda
  79 avsnitt kvar

  Men tycker det är skitkul med en svenskutvecklad app,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s