Hitta tillbaka till platser med Navigate to Photo

Navigate to Photo är en app med extension för att enkelt hitta tillbaka till platser du besökt med hjälp av en bild.

Navigate to Photo

Inledning

Navigate to Photo kom till för att lösa ett problem som utvecklaren Roman Shevtsov hade. Han hade svårt att komma ihåg hur han kom till coola platser han besökt några år tidigare. Ofta hade han ett kort från platsen i sin telefon och tyckte det var logiskt att hitta vägbeskrivning till den platsen via Bilder-appen eftersom bilden innehåller platsdata. Till hans förvåning så fanns inte den funktionen så han bestämde sig för att skapa Navigate to Photo.

Användning

Navigate to Photo är egentligen ingen app utan en extension som du använder från Bilder-appen på din iPhone. Du markerar den bilden du vill använda, knackar på delningsarket och väljer Navigate to Photo. Då får du upp en karta med plats där bilden togs samt en lista på installerade navigerings-appar. Knacka på den du vill använda och du blir skickad till den med en körväg.

Navigate to Photo användning

Jag använder mig av Apples inbyggda kartor och tycker det fungerar bra. Men om du föredrar en annan app så har Navigate to Photo stöd för följande appar:

Sammanfattning

Navigate to Photo är en otroligt smart idé som är väldigt användbar. Jag har ännu inte använt den i skarpt läge eftersom jag har bra lokalsinne. Man jag har hittat ytterligare ett användningsområde för den. Sen iOS 7 har Apple gjort det svårt att se på en karta vart bilden är tagen. Med Navigate to Photo så ser du det med en gång och kan avbryta innan du får färdbeskrivningen. De smarta funktionerna och stödet för många olika navigerings-appar gör att alla någon gång kommer ha användning för den. En smart och trevlig app att ha i sitt verktygsbälte på telefonen.

Navigate to Photo är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [9 kr]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s