Klok – Widget med tidzonskonvertering

Klok är en världsklocka med möjlighet att konvertera olika tidzoner i form av en widget.

Klok-Världsklocka

Inledning

Jag lever mitt liv efter lokal tid och har sällan behov för att kolla tiden i andra tidszoner. Men ibland när jag pratar med utvecklare till appar jag testar vill jag veta vad klockan är i deras tidzon och när de förväntas svara på frågor eller vilken tid en eventuell uppdatering släpps.

Inställningar

För att komma i gång med Klok så behöver du först öppna appen och ställa in de tidzoner du vill ha. Du har möjlighet att välja upp till 5 stycken. Du kan också välja om du vill ha en analog eller digital klocka och om de ska sorteras från väst till öst.

Klok-Utseende

Användning

Appen är väldigt lätt att använda etersom det är en widget som lever i Notiscenter. Genom att dra ner så får du direkt en överblick. Vill du veta vad klockan är hos dig en speciell tid i en annan tidszon använder du dig av den inbyggda konverteraren. Genom att knacka på en klocka får du upp en extra rad under klockorna. Där kan du knacka för att ställa in tid i 30 minuters intervaller och byta mellan AM/PM. För att göra det ännu tydligare har tidzoner som befinner sig i dagtid/arbetstid en ljus bakgrund, annars har de en mörk bakgrund.

Sammanfattning

Klok är otroligt smidig och enkel att använda och lätt tillgänglig. För mig som inte använder den så ofta har den alla funktioner jag behöver. Av de appar med världsklocka jag testat ger Klok den tydligaste överblicken och snabbaste konverteringen. De jobbar också på en app för Apple Watch.

Klok är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [Gratis]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s