Triangulae är ett spel om att passa in

Triangulae är ett pusselspel där du ska bygga kvadrater genom att dra trekanter. Det låter enkelt men är mycket svårare än du tror.

Triangulae

Inledning

Triangulae är skapat av Ricardo Fonseca och var först en födelsedagspresent till hans flickvän. När han märkte att spelet blev bra valde han att fortsätta utveckla det och släppa på App Store.

Användning

Spelplanen består av 16 rutor i ett 4×4 mönster. När du börjar är det en triangel i varje ruta. Målet är att bilda så många kvadrater det går genom att dra trianglarna till de olika rutorna. Överst ser du dina poäng och nästa bit som kommer. Svårigheten ligger i att du bara kan dra en triangel ett steg. Nästa bit dyker då upp i den lediga rutan. När du har flyttat en triangel så “fastnar” den med de andra bitarna i den rutan och flyttas därefter som en grupp. När en kvadrat är skapad försvinner den och lämnar plats för en ny bit. Du får 12 poäng för varje kvadrat som bildas, 48 poäng om alla bitarna har samma färg och 24 om den består av två färger. Det finns tre olika spellägen som alla har sina egna svårigheter.

  • CLASSIC: När du skapar kvadrater så kommer det ibland “power-ups”, de flesta är bra men inte alla. När du klarat en bana kommer du till nästa och det blir svårare hela tiden.
  • TIME: Få så mycket poäng du kan på 60 sekunder.
  • PERSISTENCE: Varje kvadrat du skapar stannar kvar och gör de rutorna obrukbara.

Spellägen

Sammanfattning

Jag har på senare tid börjat spela mer pusselspel då jag tycker att det är avkopplande. Viktigt för mig är att spelet inte är för svårt eller stressande. Triangulae är inget utav detta utan lätt att komma igång med och väldigt avkopplande med skön bakgrundsmusik.

Triangulae är en universal-app som finns att hämta på App Store [19 kr]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s