Drafts 4.3 för iOS

Drafts är en text-app med otroliga möjligheter. Jag använder den flera gånger varje dag för att skicka text till olika appar eller spara idéer och korta anteckningar. Nyligen uppdaterades den till 4.3

Drafts 4 på iPhone

Inledning

Jag har länge tänkt att skriva om Drafts eftersom den är en så stor del i hur jag använder och jobbar på iOS. Men den innehåller så många funktioner och finesser så det har inte blivit av. Drafts slogan är “Where text starts on iOS” och det stämmer väldigt bra med hur jag använder den. När du öppnar appen möts du av ett tomt dokument och det är bara att börja skriva. När du skrivit klart finns det massa åtgärder för att skicka det till andra appar, som sms eller mail. Det är just snabbheten i kombination med möjligheten att anpassa som gör den så kraftfull. Så i väntan på en recension ger jag er nyheterna i 4.3

Sparade filter

Dina utkast kunde tidigare sparas i någon av följande tre flikar, Inbox/Archive/Flagged. Nu är det möjligt att skapa egna filter baserade på sök-kriterier. Sparade flikar kan filtrera utkast från Inbox eller Archive, ta med eller bort flaggade utkast, sorteras eller söka på en textsträng. För mer information kan du besöka Drafts hjälpsida.

Markera alla och köra åtgärder på flera utkast

Du kan nu välja att markera alla utkast i en flik, bra om du vill arkivera allt i Inbox. Dessutom har det kommit ett alternativ för att göra en åtgärd på flera utkast. Detta är bra ifall du har flera utkast du vill mail, skicka som sms eller lägga till som uppgifter i Påminnelser.

Drafts 4.3

Append/Prepend via extension

Drafts har sen starten på iOS 8 haft en riktigt bra extension för att skapa utkast från andra appar. Jag använder den framför allt i Safari för att spara små citat eller texter och samtidigt få med länken till sidan. Nytt i 4.3 är att du kan append eller prepend, det vill säga lägga till vald text innan eller efter i ett redan befintligt utkast.

Detta är några av de nyheter som påverkat mig mest och gör att jag kan få ut ännu mer av appen än tidigare. Vill du veta alla nyheter kan du besöka Agile Tortoise blogg.

Drafts är en universal-app som finns att hämta på App Store [95 kr]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s