Korta tankar inför WWDC 2015

Imorgon drar WWDC igång och jag känner mig taggad. Jag har inte så stora förväntningar men tror ändå att det kommer bli en bra och intressant keynote. Tänkte kort berätta vad jag tror kommer hända imorgon.

 WWDC

iOS 9

Jag tror som de flesta att iOS 9 inte innehåller många nya funktioner utan man har jobbat på att förbättra det som presenterades med iOS 8.

Det innebär bl.a:

  • Bättre stöd för tredje parts tangentbord
  • Stabilare extensions där ikonerna inte byter plats beroende på app m.m
  • Säkrare och stabilare system över lag. (Min iPad har bara senaste veckan startat om sig 3 gånger.)
  • Alla Apples appar får stöd för extensions, där ibland Mail.
  • Tydligare design så man lättare ser skillnad på knappar och text.

Jag hoppas också att de äntligen gör lite förändringar på iOS för iPad och optimerar UI för den större skärmen. Det är på tiden att iPad slutar att behandlas som en stor iPhone. Kanske vi till och med får se den beryktade split-screen.

Watch OS

Det kommer att presenteras en ny version av Watch OS och ett SDK för att göra appar. Eftersom arbetet sker på telefonen kommer det vara ganska begränsat och kontrollerat av Apple.

Homekit

Förra året presenterades Homekit men det var inte förrän några dagar sedan de första produkterna kom. Jag tror att Apple nu kommer avslöja sin plan med Homekit där Apple TV är hubben som kopplar samman alltihop.

Apple Beats

Det är så gott som redan bekräftat av en representant för Sony Music att Apple presenteras en streaming tjänst imorgon. Jag tror den kommer heta Apple Beats och vara tillgänglig i utvalda länder, dock inte i Sverige. Kan tänka mig de länder som säljer klockan. Tror inte de släpper den worldwide direkt men hoppas verkligen att det inte blir U.S only.

Kommer senare

Det kommer ingen ny Apple TV och inget SDK till den heller. Alla nyheter med appar, spel och tv-tjänster kommer på ett event till hösten. På det eventet presenteras även fler länder som får Apple Beats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s