Kommentera dina skärmdumpar med Pinpoint

Pinpoint är en app för att kommentera dina skärmdumpar och enkelt dela vidare, den fungerar på både iPad och iPhone.

Pinpoint av Lickability

Inledning

Pinpoint är skapad av Lickability och bygger vidare på Bugshot som gjordes av Marco Arment. Marco hade redan bestämt at inte jobba mer med bugshot och valde därför att ge bort all kod till Lickability när de frågade om han ville sälja appen. Appen är omskriven från grunden och uppdaterad med utseende och funktioner för iOS 8.

Pinpoint

Användning

Appen läser automatisk av alla skärmdumpar från din enhet och visar dem i en överskådligt rutmönster. Du kan göra 4 olika typer av kommentarer pilar, rutor, text samt pixelera. Efter du gjort en kommentar på bilden kan du flytta den eller hålla inne för ett alternativ att radera. Du kan också dubbelknacka för att ta bort. Om du stänger bilden innan du har delat så försvinner alla kommentarer. När du delar så använder du dig av delningsarket i iOS 8 och kan skicka bilden till alla appar som har stöd för bilder. Du kan också välja om du vill radera originalbilden efter delning. Appen är gratis att ladda ner och ger dig full funktionalitet men bara en färg. Vill du ha ytterligare färger kan du låsa upp dem med köp inuti appen, 9 kr/st eller 49 kr för alla.

 Pinpoint dela

Sammanfattning

Jag tar mycket skärmdumpar både på min iPhone och iPad och har saknat ett lätt sätt att kommentera dessa. Både för mina inlägg och när jag lämnar feedback på appar jag testar. Pinpoint innehåller all funktionalitet jag behöver och är otroligt enkel att använda. Det enda jag saknar är att hitta skärmdumpar från andra enheter. Jag skulle vilja kommentera mina iPhone dumpar från min iPad men just nu ser jag bara skärmdumpar från iPad. Pinpoint kommer att underlätta mitt arbete och är i trygga händer hos Lickability, förhoppningsvis kommer nya funktioner och då har jag inga problem att betala för dem.

Pinpoint är en universal-app som finns att hämta på App Store [Gratis]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s