Skapa timers i intervaller med Timers

Timers är en app för att ställa timers i intervaller. Det kan vara ett träningspass, när du lagar mat eller gör kaffe.

Alla enheter

Inledning

Cleanshaven Apps ligger bakom Clips och Dispatch. Där Dispatch är min favoritklient för mail på iOS. Clips använder jag för att skicka urklipp mellan iPhone och iPad. En av utvecklarna har dessutom gjort Due som är en riktigt kraftfull påminnelse-app. Alla dessa appar håller oerhört hög klass och gör iOS till en bättre plattform genom att töja gränserna på vad som är möjligt. Så det är med höga förväntningar som jag testar deras nya app Timers.

Användning

Appen kommer med sex förinställda timers som både är användbara och visar på appens funktionalitet. Du kan göra en timer med många intervaller eller bara några få som repeteras de antal gånger du anger. Knacka på en timer för att starta den och pennan för att göra ändringar. En ny timer skapas genom att knacka på +.

Skapa ny eller ändra

När du skapar en timer så börjar du med att ge den ett namn, du kan också välja ikon och färg. Det finns en inställning för om du vill att den ska räkna ner och du ställer själv in hur länge. Efter det väljer du om den ska annonsera de olika stegen och gå vidare automatiskt, det är också här du väljer hur många gånger den ska repeteras. Efter det så lägger du till aktiviteter. Varje aktivitet har en titel, en tid och ett soundtrack. Titeln är det som annonseras ut och soundtrack är ett bakgrundsljud som går under aktiviteten. Du kan välja från två ljud i appen eller valfri låt från ditt musikbibliotek.

Skapa ny timer

Inställningar

Som generella inställningar kan du ställa in hur ofta annonseringen ska ske beroende på hur långa aktiviterna är, om det ska ske de tre sista sekunderna och för nästa aktivitet. Den inställning som är mest intressant är Use media player som ger dig möjligheten att styra dina timers som ett musikspår. Du får upp en bild på låsskärmen eller kan styra från kontrollcenter.

Timers inställningar

Apple Watch

Timers har stöd för Apple Watch och du kan starta, stoppa och kolla dina timers direkt på klockan.

Timers Apple Watch

Sammanfattning

Timers är inte lika innovativ och makalös som deras tidigare appar men det är svårt att förvänta från en app som ställer timers. Men den har förvånansvärt många finesser och är väl genomtänkt. Designen är snygg och appen känns naturliga att använda med sina sveprörelser och fåtal knappar. Jag har önskat en app som denna under en längre tid och använder den till Pomodoro för det är den bästa och snyggaste jag hittat för det ändamålet. Timers är en välbyggd, smakfull och flexibel app som gör ett stabilt jobb med timers i intervaller.

Timers är en universell-app som finns att hämta på App Store [49 kr]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s