Skapa sid-specifika webbläsare på iPhone med Marcato

Är du trött på sidor som Facebook och Google som hela tiden samlar data om dina surfvanor? Då ska du kolla in Marcato där du kan skapa sid-specifika webbläsare som inte delar din information.

Marcato banner

Inledning

Jag har vissa sidor jag besöker med jämna mellanrum och som jag skrev i mitt inlägg om att öppna stängda flikar så ligger några alltid öppna i en egen flik i Safari och de jag besöker mer sällan har jag en genväg till i Launch Center Pro. Det fungerar okej för mig men jag märker att Safari blir segt av att alltid ha några flikar öppna och lite för ofta så tappas de från minnet och jag behöver logga in igen. Marcato är en app för iPhone som gör att du kan skapa en egen browser för specifika sidor och allt sparas inuti appen och blandas inte med dina övriga surfvanor i Safari. Detta gör ditt surfande mycket säkrare och tjänster som Facebook och Google kan inte samla information med kakor eftersom varje webbläsare har sin egen historik.

Marcato översikt

Användning

När du öppnar appen kan du börja lägga till webbläsare genom att knacka på Add Browser. Du får nu upp ett alternativ att skapa en egen eller välja bland några fördefinerade. Väljer du att skapa en egen kan du också välja om du vill öppna sidor utanför den angivna domänen i Safari. Detta gör du genom att välja Limit to hosts och specificerar vilka domäner som ska öppnas i appen, övriga domäner öppnas i Safari. Om du skapar en webbläsare för Facebook från den fördefinerade så öppnas alla länkar du knackar på i Safari, jag valde därför att skapa en egen för Facebook så länkarna öppnas i Marcato. När du är inne i en webbläsare har den stöd för extensions som gör det enkelt att dela en sida eller logga in med 1Password. Eftersom varje webbläsare är sluten så kan du skapa flera webbläsare för samma domän och använda olika inloggningar. Bra om du använder Facebook eller Twitter både privat och för ett företag. Det blir också säkrare att logga in på banken eller andra sidor med känslig information.

Marcato skapa webbläsare

Sammanfattning

Jag gillar verkligen Marcato och den är grymt smidig att använda. Bara det att jag kan hålla Facebook borta från min övriga data är riktigt bra. Jag saknar tyvärr en app för iPad men jag hoppas att det kommer. Jag har numera tagit bort Facebook-appen och använder bara Marcato och tycker att det fungerar bättre än appen. Jag har också gjort en webbläsare för LinkedIn som även den gillar att snoka. Dessutom är appen otroligt välgjord och flyter på bra. Den är stabil och enkel att använda. Vill du surfa säkrare eller använda olika inloggningar på en sida så ska du absolut prova Marcato.

Marcato är en iPhone-app som finns att hämta på App Store [49 kr]

En reaktion till “Skapa sid-specifika webbläsare på iPhone med Marcato

  1. Pingback: Jordan 11 Low

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s