Wordboard ger en bra överblick på textsnuttar

Är du trött på att skriva samma ska flera gånger i veckan? Wordboard ger dig ett tangentbord där du kan samla textsnuttar för enkel åtkomst

wordboard-email-snippet

Inledning

Det finns många sätt att göra sitt skrivande mer effektivt. Det första när göra är att skapa små genvägar för att slippa skriva samma ska många gånger. Jag använder mig av TextExpander och en funktion i Nintype, men det finns även ett inbyggt system i iOS och Mac OS. Det kallas för kortkommando och synkroniseras via iCloud. Både kortkommandon och TextExpander anv sig av små remsor av text som utökas till en längre text. Nackdelen med detta är att man måste komma ihåg sina remsor för att använda det. Wordboard väljer här en annan teknik och ger dig ett eget tangentbord.

Användning

Det första som måste göras är att lägga till wordboard som tangentbord och tillåta full åtkomst. Detta gör det möjligt för appen att prata med tangentbordet. Nästa steg är att gå in i appen och börja lägga till dina textsnuttar. Du skriver in texten som ska expandera och väljer sen en etikett som syns på tangenten på tangentbordet. Du kan även skriva texten på flera rader något som inte är möjligt om du använder Apples kortkommandon. Wordboard är gratis att ladda ner och ger dig då 6 tangenter med genväg. Det är inget tangentbord som ersätter Apples utan utvecklarna rekommenderar att du använder det som ett komplement.

wordboard-signup-instagram

Pro-funktioner

Wordboard innehåller en köp inuti appen för att låsa upp fler funktioner. Det kostar 19 kr och ger dig:

  • Obegränsat med tangenter
  • Import av hashtags från Twitter/Instagram
  • Import av kontaktinformation från adressboken
  • Nya framtida Pro-funktioner

Sammanfattning

Använder du inte denna typ av funktion är Wordboard en bra app som jag kan rekommendera. Men för egen del är jag för djupt inne i TextExpander för att byta.

Wordboard är en universell-app som finns att hämta på App Store [Gratis]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s