Prata flera språk med iTranslate Voice

Säg en fras eller ett ord till din iPhone och iTranslate översätter omedelbart till över 40 språk.

iTranslate Voice

Inledning

Sommaren närmar sig och snart är det dags för semester igen och dagarna när du behövde en ordbok med dig är för längesen förbi. Nu finns det appar som hjälper till med översättning av ord. Men hade det inte varit enklare att bara säga det du vill på ditt språk och höra det i ett annat? Det är precis vad iTranslate gör och ger dig möjligheten att omedelbart kunna prata på över 40 språk .

Användning

Appen är väldigt enkel att komma igång med, du väljer språk du talar som språk du vill översätta till. Detta representeras av två flaggor i nedre delan av appen. Sen knackar du på en flagga och börjar prata, flaggan ersätts med en ljudvåg när du pratar och återgår till flagga när du pratat klart. Efter det börjar en ring snurra runt flaggan när meningen bearbetas, direkt när meningen är tolkad så talar appen översättningen. Knacka på bubblan för att få upp alternativ för att säga det igen, dela eller kopiera. Skulle appen tolka det du säger fel finns det möjlighet att ändra genom att knacka på en penna. Vill du hellre skriva håller du inne på flaggan tills tangentbordet dyker upp. När du skriver in så får du förslag på ord, när du använder något av de stora språken som engelska – spanska ges det förslag på alternativa ord. Om någon vill svara på din fråga så knackar du på den andra flaggan och ber personen prata. Detta gör att det är enkelt att föra en konversation utan att kunna språket. iTranslate har också en funktion som heter AirTranslate där informationen skickas mellan två enheter och ni behöver inte prata i samma telefon. Funktionen kräver att båda har appen installerad. Rösten som pratar är bra och lätt att förstå, vill du minimera användningen av data kan du slå på offline röster och den använder sig då av de inbyggda rösterna i iOS.

Nyheter

Nyligen kom appen i version 3.0 och det som gör den extra intressant är stödet för svenska och 16 andra språk. En annan nyhet är frasbok där du enkelt kan spara de fraser du använder mest för att översätta till valfritt språk. Har du sagt en fras så dyker det upp en liten bok efter pratbubblan som gör att du enkelt kan lägga till den i din frasbok.

Sammanfattning

De tester jag gjorde fungerade riktigt bra och jag fick snabbt svar. Jag använde den dessutom för att öva på att uttala de utländska orden genom att knacka på den andra flaggan. Enda nackdelen som jag ser är att appen behöver tillgång till internet för att tolka texten och göra översättningen. Hade varit kul att kunna ladda ner språk för att slippa använda data utomlands. Jag är postivit överraskad över hur bra den förstår och tolkar det jag säger samt ger snabba översättningar.

iTranslate Voice är en universell-app och finns att hämta på App Store [49 kr]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s