Med Launcher kommer du åt appar och kontakter från notiscenter

Launcher är en smart liten app som underlättar och gör åtkomsten till appar, kontakter eller egna url-scheman lättare.

Launcher logo

Inledning

Launcher är skapat av Cromulent Labs som också ligger bakom Music Launcher som jag recenserat tidigare. Launcher var den första appen som släpptes men blev bortplockad av Apple när de inte riktigt visste vilka funktioner de skulle tillåta i notiscenter. Enligt utvecklaren själv har en representant på Apple sagt att de använde Launcher för att statuera ett exempel eftersom den var först med sin funktionalitet. De ville inte ha denna typen av appar och hoppades på att minimera antalet genom denna refusering. Efter att ha jobbat länge med en enklare variant som som blev godkänd (fast den innehåll funktioner de klagat på tidigare), valde han att försöka med Launcher igen och denna gång var det inga problem.

Launcher app och notiscenter

Funktion

Launcher är en app som ligger i Notiscenter och låter dig öppna appar, ringa eller skicka meddelande till kontakter, öppna en webbsida eller egna url:er. Du använder appen för att lägga till de funktioner du vill ha i notiscenter och i viken ordning de ska vara. Appen är gratis att ladda ner men är då lite begränsad i funktionalitet och hur många genvägar du kan ha, du kan bara ha två rader med ikoner (8 på iPhone och 12 på iPad). Du kan låsa upp alla funktioner via ett köp inuti appen på 39 kr och får då följande funktioner:

  • Ytterligare tre rader för funktioner
  • Ändra storlek på ikonerna i notiscenter
  • Ta bort texten under ikonerna
  • Ta bort sponsrade ikoner i appen

Redigera Launcher

Användning

Launcher är en universell app men jag använder den mest på min iPhone. Första gången du öppnar appen gör den ett förslag på funktioner du kan använda, som du sedan kan redigera själv. Jag har valt att bara använda två rader eftersom jag tycker det tar för mycket plats i notiscenter annars. Jag har 4 appar, en kontakt och 3 egna url:er. Jag är extra glad för att man kan komma åt åtgärder från Launch Center Pro direkt från Launcher. Där har jag lagt de jag använder mest och det är boka tvättid och min lista till Day One. Det ligger också en funktion för att öppna en timer i Due. När det gäller Due har jag skrivit in url:en för att söka upp en specifik timer precis som jag gjort i Launch Center Pro, men jag har valt att bara söka efter en i stället för att få listan i Launch Center Pro. Vill du göra en funktion som går till en åtgärd i Launch Center Pro använder du dig av launch://?url=[action:***], där stjärnorna symboliserar action ID som du hittar i Launch Center Pro och alltid består av tre siffror.

Sammanfattning

Launcher har ändrat hur jag använder iOS och sparar massor av tid och knackningar genom att ge mig en snabb tillgång till mina vanligaste funktioner och appar jag inte vill ha på hemskärmen 1. Du kommer långt med gratis versionen men gillar du appen tycker jag du bör stödja utvecklaren och köpa pro funktionerna.

Launcher är gratis och finns att hämta på App Store [Universell]


  1. Oftast för att ikonen inte passar eller är ful. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s