Använd Momentum för att skapa vanor

Jag har använt Coach.me (tidigare Lift) för att följa mina vanor men tröttnade på appen, det sociala 1 och att den hade en dålig widget. Nu har jag hittat en ersättare som är både enklare och snyggare.

Momentum Hero

Inledning

Jag har tidigare gjort en översikt på 5 appar för att skapa vanor och skrivit om Lift som jag använt länge. Men som app-nörd är man sällan nöjd och letar ständingt efter något bättre.

Appen

Momentum kom ut i slutet på Februari och jag har använt den sen dess istället för Coach.me. Den är otroligt snygg och har inte massa extra funktioner utan fokuserar på en sak och gör det riktigt bra. Appen ger dig ett rutmönster med en ruta för varje dag, för att markera en vana som utförd knackar du i rutan och de blir grön. Ovanför rutnätet kan du svepa mellan vanor och totalen. Totalen är en sammanfattning och ger olika nyanser av grönt beroende på hur många vanor som gjorts den dagen. Detta gör att det blir oerhört lätt att få översikt. Knackar du på en ruta i totalen så får du upp en lista på alla vanor och väljer vilken eller vilka som ska bockas av. När du lägger till en vana kan du välja hur ofta den ska repeteras om du vill ha alarm och ett mål på hur många gånger du vill utföra den per vecka. Du får också statistik för den vanan med antal avklarade gånger, längsta serie och nuvarande serie av avklarade. Om du anser dig klar med en vana kan du radera eller arkivera den. Momentum har också en bra widget för notiscenter som ger dig en lista på alla vanor med en översikt på veckan, även här kan du knacka för att markera som klar och du har samma gröna rutmönster som inuti appen.

Utseende på Momentum

Momentum är gratis att ladda ner och har full funktionalitet men du är begränsad till tre vanor. Med ett köp inuti appen på 49 kr kan du släppa på spärren och få obegränsat med listor.

Sammanfattning

Det är ingen hemlighet att jag gillar små appar som är fokuserade på en specifik funktion och lägger all energi på att utföra den bra. Momentum gav mig ny lust att följa mina vanor och skapa nya. Det gröna rutnätet ger en bra överblick och motiverar att inte “bryta kedjan”. Appen är snabb och känns som en frisk fläkt utan att komma i vägen. Även om den saknar en del funktion så har den precis de som jag efterfrågar och det gör också att jag inte blir sittande och pilla med appen. Jag kryssar av i widgeten eller appen och lämnar den sen för att göra något annat. Jag använder appen varje dag och rekommenderar den varmt till alla som vill få ordning på sina vanor eller skapa nya.

Momentum är gratis och finns att hämta på App Store [iPhone]


  1. Jag använde mig inte av det och blev trött på att få “props” från folk jag inte kände.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s