Moment hjälper dig att minimera din skärmtid på iOS

Klagar andra på att du använder dina iOS enheter för mycket, eller bara vill få bättre koll? Då ska du kolla in Moment som automatiskt spårar ditt användande.

moment banner

Inledning

Det händer ganska ofta att jag sugs in i det stora svarta hål som finns i min iPhone eller iPad och tappar en kvart eller timme. Även mina nära påpekar ibland att jag bord lägga undan telefonen. Jag vet att jag använder den mycket men trodde inte att det var så farligt. Men jag fick en helt annan bild efter att ha provat Moment.

Aktivering

Moment ingår i kategorin set it and forget it och tanken är inte att du ska kolla appen hela tiden utan vara mer närvarande. När du öppnar appen första gången frågar den om du vill spåra manuellt eller automatiskt. Jag valde automatiskt och fick sen en fråga om att tillåta att se min plats, detta gör det enklare att avgöra om du använder enheten eller inte. All platsdata lagras säkert och lokalt på din enhet och inget skickas iväg. Om du raderar appen försvinner också all data. Väljer du manuellt måste du själv gå in i appen och trycks på play för att starta spårningen.

Moment resultat av användning

Kolla användning

Appen är gratis att ladda ner och ger dig tillgång till de grundläggande funktionerna som spårning, hur mycket du använt enheten, hur många gånger du plockat upp den och vart du använt den och hur länge. Moment ger en bra översikt med färgade staplar och antal minuter. Du kan också knacka på stapeln för att få en detaljerad vy. Där kan du se när du använde den och hur länge samt när du plockat upp den. Knackar du på kartsymbolen i hörnet ser du vart du varit och hur länge du använt på de olika platserna.

moment detaljerad statistik

Jag tycker det är intressant att se hur ofta jag plockat upp telefonen och hur länge jag använt den på olika platser och mellan vilka tidpunkter. För 49 kr kan du låsa upp ytterligare funktioner:

  • Sätt dagliga begränsningar
  • Få påminnelser med ditt användande
  • En störande signal efter du överstigit ditt användande
  • Aktivera skärmfri tid
  • Spåra bara på vissa tidpunkter

Sammanfattning

Jag tycker tanken med appen riktigt bra och jag har bara fått en gul stapel och resterande röda under den tiden jag använt appen. Tyvärr har jag märkt en ganska rejäl påverkan på mitt batteri och måste ladda oftare än innan jag installerade appen. Jag hade också lite problem på min iPad och tyckte att den blev lite seg. Jag rekommenderar ändå att testa appen för att få en bild av hur mycket du använder din iPhone.

Moment är gratis och finns på App Store [Universell]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s