Blink gör det enklare att skapa länkar till iTunes Affiliate

Blink är en app för att på ett snabbt och enkelt sätt skapa och dela länkar till iTunes Affiliate.

Blink logo

Inledning

Som jag skrivit på sidan om Appleyra så använder jag mig av iTunes Affiliate för att få in lite pengar till sidan. Det innebär att alla länkar jag har på sidan som går till App Store 1 innehåller en liten nyckel. Det gör att Apple kan se vilka köp som kommer från min sida och jag får en liten kickback på det. När jag skrev för crafty använde jag mig av Apples egna sida för att skapa dessa länkar och det var extremt bökigt, speciellt eftersom den inte är anpassad för mobila enheter. På Appleyra har jag använt mig av ett arbetsflöde i Editorial som gör en sökning efter appen och sen skapar länken. Det har fungerat okej, men ibland är det svårt att veta vilken app som gäller. Detta på grund av att jag får en lista med appar och på de med långa namn visas inte hela titeln. Men förra veckan släpptes Blink som gör det betydligt enklare att skapa dessa länkar.

Användning

Appen är väldigt visuell och enkel att använda. Det första du måste göra innan du kan börja använda appen är att skriva in din affiliate kod som består sex tecken både siffror och bokstäver och välja land på affären. Du kan också ställa in hur du vill att den ska skapa länkar i Markdown. När det är gjort kan du börja skapa länkar att dela. Du kan använda appen på tre olika sätt.

Blink

Appen

I appen gör du en sökning i rutan och väljer vilken kategori den ska söka i. Resultatet presentaras som en lista med ikonen till alla appar. Det ger en bra översikt och underlättar att hitta rätt app. När du knackar på en app får du upp informationen om appen och längst ner kan du välja ren text eller Markdown länk, du kan också få ytterligare information om appen genom att kolla hur den ser ut på App Store. När du valt länktyp får du upp delnings-extension där du väljer vart den ska skickas.

Blink förstår också följande länkar, om du klistrar in någon som innehåller följande i appen så konverterar den till en korrekt länk:

  • itunes.apple.com
  • appsto.re
  • itun.es
  • appstore.com
  • itunes.com

Extension

Blink finns också tillgänglig från andra appar via extension. Detta gör det möjligt att dela en länk utan att lämna appen du är i. Smidigt om du t.ex hittar något när du surfar i Safari eller kollar Twitter.

URL schema

Det finns bra stöd för URL-schema och du kan starta en sökning i Drafts eller Launch Center Pro. Det finns även support för x-callback som gör det möjligt att skicka vidare den färdiga länken. Vill du utforska på egen hand kan du läsa dokumentationen på hemsidan. Det är denna metod jag använder mig av och har byggt ett arbetsflöde i Editorial för ändamålet. Det är baserat på ett arbetsflöde av Philip Gruneich från Onetapless.com. Hans flöde söker på markerad text och skapar en länk av den markerade texten. Jag har gjort lite ändringar på det eftersom jag har nästan hela raden som länk och det blir svårt att söka på. Jag modifierade flödet till att söka på texten innan kostar men använda hela raden som länk.

Blink settings

Sammanfattning

Blink är en välbyggd och bra app som gör det enklare och roligare att skapa affiliate-länkar. Det enda jag saknar är möjligheten att se priset på apparna och eventuellt att kunna välja kategori att söka på direkt från URL-schemat. Men det är troligt att detta kommer i senare version eftersom detta är första versionen. Blink löser ett problem jag inte trodde jag hade förrän jag provat appen. Jag ser ingen möjlighet att gå tillbaka till något av de andra sätten jag använde för att skapa länkar tidigare. Så om du har en blogg eller hemsida som använder sig av iTunes Affiliate Program bör du absolut ladda ner Blink.

Blink kostar 49kr och finns på App Store [Universell]


  1. Det gäller App Store, Mac App Store och iTunes med både musik och filmer. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s