Mina första tankar efter ”Spring forward”-eventet

Efter lång väntan presenterades äntligen Apple Watch och vi fick svar på många av de frågor som fanns. Man passade även på att släppa en ny Macbook .

Nya Macbook

Apple TV

Helt oväntat så pratades det Apple TV på eventet, men det var inte mycket att komma med. Man sänker priser till 799 kr och pratade om HBO Now som bara kommer att släppas i USA.

Macbook

Efter att ha tagit bort den vita MacBooken för några år sedan presenterades idag efterträdaren. Det blir en efterträdare till namnet i alla fall eftersom den kostar betydligt mer än föregångaren. Platsen för en billig ingångs dator har tagits över av MacBook Air 11". Det är kul att Apple tänker nytt och framåt. Jag får liknande känslor som jag hade när den första versionen av Macbook Air släptes. Det är många som kommer vara tveksamma till att köpa den och det kommer snackas mycket om att den inte har några portar. Men en lärdom dem verkar ha tagit sen introduceringen av MacBook Air är byggkvalitet. Om den nya Macbook känns funktionsmässigt begränsad så verkade det vara av högsta byggkvalitet. Med tanke på nuvarande funktionalitet på AirDrop och AirPlay så är det ett modigt drag att förlita sig på dem för överföring. Det är bra att släppa den nu så den kan mogna som produkt precis som Air:en. Det var inte många som trodde på Air när den kom men har nu blivit en av de mest sålda datorerna. Jag tror att Macbook kommer gå samma väg och inom några år ersätta Air. Det kommer då att återgå till att finnas Macbook och Macbook Pro, förhoppningvis är även Macbook Pro utan retina borttagen. Då kommer deras bärbara line-up bara att bestå av retina skärmar. Bristen på portar beror på framgången för iPad och att många vant sig vid att inte ha möjlighet att koppla in externa enheter. Det är också viktigt för att skilja ut sig från de andra bärbara datorerna.

Apple Watch

Apple Watch

Till skillnad från den första presentationen som jag inte gillade och uppfattade som spretig var denna mer Apple-lik. Det visades hur man använder klockan och på vilket sätt den underlättar livet. Genomgången som Kevin hade var smart och informativ och visade kärnan och funktionerna i klockan utan att gå in på tekniska detaljer. Priserna var rimliga 1 och det följer med två armband till sport-versionen. Trots några pinsamma tystnader mellan Tim och Christy så var det en bra genomgång som ökade mitt intresse för produkten.

iOS 8.2

Inte så mycket under solen här heller. Mestadels en uppdatering för att få funktionalitet med klockan. Dock såg jag lite förbättringar med synkronisering av spellistor och en stabilare musik-app.

Sammanfattning

På sin helhet ett bra framförande i god Apple-anda. Man börjar med att ryggdunka sig själva och visa sin otroliga framgång. Några vita filmer med Jony som lite för ingående och upprymt beskriver byggteknik och material i de nya produkterna. Två lite omotiverade framträdanden från HBO och Christy som inte riktigt tillförde något. En stor del av presentationen togs upp av researchkit som säkert blir stort för Apple och ger massa klirr i kassan. Men såhär direkt efteråt så är jag sugen på både en Apple Watch och den nya MacBook, men kommer troligtvis inte köpa något av de.


  1. I alla fall utefter vad Apple har för pris på sina övriga produkter. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s