Öppna länkar med Launch Center Pro

Jag använder Launch Center Pro till det mesta och idag tänkte jag visa hur jag använder det med länkar, både förvalda och de som ligger i urklippet.

Launch Center Pro och Safari

Problemet

På iOS är det ganska många steg för att öppna ett bokmärke, speciellt på iPhone. Om du har en sida du besöker ofta och sparar den som ett bokmärke i favoriter behöver du göra följande för att öppna den.

  1. Öppna Safari
  2. Knacka i nedre hörnet för att få upp alternativet för att öppna ny flik
  3. Öppna ny flik
  4. Knacka på boken för listan med bokmärken
  5. Knacka på bokmärket

På iPad kan du komma undan med 3 steg om du inte vill lägga massa bokmärken på din hemskärm. Även om du har sidan öppen i en egen flik så är det fortfarande många knackningar för att komma åt den på iPhone.

Lösningen

När det gäller automatisering och förenkling på iOS så använder jag nästan alltid Launch Center Pro och även i detta fall. Jag har gjort en grupp som jag har lagt alla favoriter i. För att lägga till en grupp så knackar du på pennan i övre hörnet väljer en tom ruta och väljer group. Inne i gruppen väljer du en tom ruta och skriver in adressen i fältet URL samt ger den ett namn. Launch Center Pro läser av länken och hämtar en ikon från sidan. Har sidan ingen ikon kan du lägga till en egen. Detta gör att jag kommer undan med en knackning (öppna Launch Center Pro) och en knacka-svep för att öppna sidan i ny flik, öppnar du sidan ofta är det väldigt skönt att slippa alla steg.

Launch Center Pro

Jag har också lagt in en åtgärd för att öppna länkar som ligger i urklippet. Trots iOS 8 och extensions så är det inte alla appar som låter dig öppna länkarna i Safari. Antingen för att de har en egen webbläsare eller för att texten inte uppfattas som en länk och inte går att knacka på. Då markerar jag texten och kopierar. Sen öppnar jag Launch Center Pro och väljer min åtgärd Open Clipboard. Som du ser på bilden ovan så är det en enkel åtgärd där du bara lägger till [clipboard]. Anledningen till att jag har två hakparenteser är för att det krävdes i tidigare versioner av Launch Center Pro och jag har inte uppdaterat åtgärden.

Launch Center Pro kostar 49 kr och finns på App Store [iPhone]

Launch Center Pro För iPad kostar 49 kr och finns på App Store [iPad]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s