Med Tally är det enkelt och smidigt att räkna på iOS

Tally gör det enkelt att räkna poäng, varv eller männniskor. Varje gång du knackar på skärmen så ökar antalet och du kan till och med ha flera olika räknare igång samtidigt.

Gruppbild Tally

Inledning

Tally är utvecklat at Agile Tortoise som består av Greg Pierce. Han har flera appar på App Store och är mest känd för Drafts och att ha utvecklat x-callback-url som är en utbyggnad på URL-schemat som finns i iOS.

Användning

När du öppnar appen möts du av en vitskärm med lite information om hur appen fungerar. För att komma igång så behöver du bara knacka på skärmen och den börjar räkna direkt. Varje gång du knackar blinkar skärmen snabbt i grönt och det hörs ett ljud, detta i samband med den stora ytan gör att den är enkel att använda utan att titta på skärmen. Om du skulle knacka av misstag kan du svepa neråt för att backa ett steg, skärmen blinkar då röd och ger ett annat ljud. Sveper du åt vänster får du upp inställingarna för räknare. Där kan du ange ett namn, ställa in ett värde den ska börja räkna från, hur många steg som ska räknas vid knackning, vilket värde du vill ska gälla vid återställning, om den ska räkna upp eller ner samt om den ska vara synlig i widgeten i notiscenter. En svepning åt höger ger istället möjlighet att lägga till eller ta bort räknare, byta plats på räknare eller ha flera aktiva samtidigt. Om du använder flera räknare samtidigt har du inte så stor “knackyta” utan måste pricka in en plus- eller minusknapp. Du kan också svepa uppåt och för att få alternativ att ändra tema, stänga av ljud, stänga av blink, få hjälptexten igen eller dela talet och titel i räknaren. Som jag nämnde tidigare så finns det en widget för notiscenter där du kan ha flera räknare och räkna direkt därifrån.

UI_Tally

Extra funktioner

När du laddar ner appen är du begränsad till två räknare och ett tema. Genom ett köp inuti appen för 19 kr kan du låsa upp ett mörk tema och obegränsat med räknare, du stödjer dessutom vidare utveckling av appen. Greg har under lång tid varit väldigt involverad i att förbättra kommunikation mellan appar via URL-Schema. Precis som med övriga appar från Agile Tortoise har även Tally bra stöd för det. Du kan öppna en räknare via dess namn, hämta aktuellt värde på en räknare samt öka eller minska värdet via url-schema. Det finns självklart stöd för x-callback-url som gör att du kan använda Tally som en del i ett längre arbetsflöde. För fullständiga specifikationer kan du besöka hjälpsidan om URL-schema i Tally. Han kommer även lansera en app till Watch när den kommer i April.

Tally Mörk tema och widget

Sammanfattning

Greg är en av de som driver iOS framåt genom att hela tiden töja på gränserna utan att tömma på kvalitet. Tally är inte han mest banbrytande, men ändå en otroligt stabil och solid app. Om du redan har en app du använder för att utföra liknande räkningar så rekommenderar jag dig ändå att testa Tally 2. Jag har använt de flesta appar från Agile Tortoise och aldrig varit missnöjd. Tally 2 är en universell app som är gratis med köp inuti appen.

En reaktion till “Med Tally är det enkelt och smidigt att räkna på iOS

  1. Pingback: Low 11s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s