Handle hanterar dina mail, att-göra-listor och kalender

Handle är en app som är gjord för att kunna hantera alla dina uppgifter och öka din produktivitet genom att knyta ihop mail, kalender och att-göra lista.

Handle

Inledning

Handle är ingen ny app utan släpptes redan i december 2013. Men efter att ha legat lågt ett tag gjordes nyligen en återlansering. Handle som också är namnet på bolaget bakom appen är baserat i San Francisco och detta är deras första app.

Användning

Det som gör Handle unikt är att den förutom att kombinera kalender med att-göra-listor som t.ex Timeful är att de dessutom lägger till hantering av mail. Appen baserar sig på svep-rörelser och har tre vyer. Det finns en vy för kalender, en för din inkorg och en översikt där det listas uppgifter att göra och kalenderhändelser. Du kan länka ihop appen med din kalender, men när det gäller uppgifter så har du ingen möjlighet att importera. Det finns i nuläget bara stöd för Gmail-konton i mail. Varje vy har en “skapa ny” knapp längst ner men tack vare integreringen kan du enkelt skapa en uppgift eller händelse i kalendern från ett mail. Kalendern är väldigt enkel och har inte många funktioner. Även mail är en bantad version och har inte tillgång till alla dina filter i Gmail utan fokuserar sig på inkorgen, jag kommer inte åt mina arkiverade mail. Det som jag gillar mest med appen är att-göra översikten som på ett tydligt sätt delar in dina olika åtaganden. För idag och imorgon så delas de in i morgon, eftermiddag och kväll. Och efter det så ser du denna respektive nästa vecka. Eftersom du ser både uppgifter och kalender så är det väldigt lätt att få en översikt på dagen och morgondagen. Appen finns till iOS men går att använda med en extension till Chrome på Macen.

Kalendern

Du får en översikt på dagen och kan byta dag på en rad med datum som ligger ovanför översikten. Det finns också ett alternativ för att få en månadsvy. Tyvärr är månadsvy “blank” och ger ingen indikation om du har möten på någon av dagarna, dessutom är det krångligt att ta sig tillbaka till dagens datum om du valt en annan dag.

Kalendern

Mail

När ett mail ligger i inkorgen kan du svepa åt höger för att få alternativ att skapa att-göra uppgift, kalenderhändelse eller ställa en påminnelse. Sveper du åt vänster kan du arkivera, radera eller lägga ett filter för att läsa senare. Men så fort mailet lämnat inkorgen så kan du inte längre svepa utan måste knacka dig in i mailet och där knacka på tre prickar för att få upp alternativen. Väljer du att skapa en kalenderhändelse från ett mail så kommer en del av innehållet med som en anteckning och en länk till mailet. Men om du knackar på den länken så öppnas den inte i appen utan du blir skickad till Safari.

Att-göra listan

Den här funktionen är den som är mest utvecklad och täcker grundbehoven för de flesta. Du kan skapa projekt och varje projekt kan ha en egen färg. När du lägger till en påminnelse så kan du definiera tre standardtider för morgon, förmiddag och kväll, men det går även att välja en anpassad tid och dag. Det är också inställt att du får en daglig påminnelse varje morgon för att kunna planera dagen. Du kan ställa in en förfallodag både på ett projekt eller enstaka uppgifter.

Att-göra

Sammanfattning

Jag tycker Handle är en snygg app som har en bra grundidé men den räcker inte riktigt till i dagsläget. Det märks att de är tidigt i utvecklingen och det finns mycket att förbättra. Det oroar mig också lite att den är helt gratis och det finns inget sätt som man kan stödja utvecklaren. Men det stora problemet är att den har flera funktioner där ingen är riktigt bra. Och precis som med Evernote så tycker jag här att separata appar som är specialiserade och kan knytas ihop med extensions i iOS 8 är mycket bättre. Men Handle är absolut intressant och jag kommer fortsätta följa utvecklingen. Handle är en universell app som är gratis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s