Rise är en snygg och minimalistisk alarmklocka för iOS

För ett tag sen bytte jag sätt på hur jag anlayserar min sömn 1 och valde då att leta efter en ny app att använda som alarm. Efter en del letande kom jag på att jag hört mycket bra om appen Rise och valde att testa den, något jag absolut inte ångrar.

Klocka i Rise

Inledning

Rise är utvecklad av Simplebots som består av amerikanerna Kellen Styler och Francisco Inchauste. Målet med Simplebots är att göra appar de själva vill använda och ha roligt när de gör dem. Rise är en enkel alarmklocka med många smarta funktioner.

Användning

När du öppnar appen möts du av en stor klocka och en färgad bakgrund. Dra klockan upp eller ner för att välja alarmtid och gör sedan en svepning åt sidan för att aktivera larmet. När du drar blir texten mindre och du ser under klockan hur lång tid det är kvar tills alarmet ringer. Bakgrunden visar en “himmel” som ändrar färg beroende på när solen går upp eller ner. Rise känner automatisk av vilken sida på skärmen du är och flyttar informationen för att du lättare ska se den. Du kan svepa både åt höger och vänster för att aktivera, dessa två funktioner gör att appen passar både om du höger- eller vänsterhänt. I övre vänstra hörnet är det en liten klocka med aktuell tid och knackar du på den så ser du en stor klocka med tiden kvar till uppstigning under. Klockan fungerar både i stående och liggande läge och går att dimma ner för att inte störas av de skarpa ljuset från skärmen. Med svepning åt sidan kan du byta bakgrund mellan svart, samma färgade som vid inställning av alarm och kameran. För att stänga av alarmet drar du åt sidan. Knackar på skärmen eller skakar telefonen om den är låst så aktiverar du snooze.

Inställning av alarm

Övriga funktioner

Trots sin enkelhet så finns det många möjligheter till anpassning. Du kan välja från ett brett utbud av alarmljud eller en låt från ditt musikbibliotek. Du kan även skapa en spellista för att lyssna på när du somnar. Andra inställningar är bl.a snooze, vibrering och att långsamt öka volym vid alarm. Vill du ha fler ljud kan du låsa upp ytterligare fem stycken via ett köp inuti appen för 9 kr. Har du behovet av att ställa repeterande alarm med olika tider på olika dagar eller helgen finns det också som ett köp inuti appen även denna funktion kostar 9 kr. Du kan sätta ett kortare alarm genom att skaka på telefonen och sedan ändra tiden i 5-minuters intervaller genom att knacka över eller under klockan.

inställningar i Rise

Sammanfattning

Rise är en makalöst snygg app med kärlek i alla detaljer. Den är riktigt smidig att använda och har precis lagom med funktioner och möjligheter. Jag kan varmt rekommendera Rise till alla som behöver gå upp på morgonen. Rise är en universell app som kostar 19 kr.


  1. Jag skaffade en Jawbone Up move som jag kommer skriva om när jag testat den en längre period. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s