Få en bättre översikt på dina bokmärken med Stache

Nästa app ut i min resa på att ersätta Evernote är Stache från d3i. Det är en app för att samla dina bokmärken och sortera dem. Det finns många tjänster för att ordna bokmärken vad är det då som gör Stache så speciell?

Stache Family

Inledning

En stor anledning till att jag lämnade Evernote var att jag ville ha appar som var specialiserade inom ett område och gjorde det riktigt bra. Stache tillhör den kategorin och jag är väldigt nöjd med appen. Appen finns både till iOS och Mac och som vanligt så har jag bara testat iOS-versionen.

Samla och dela

Det finns flera olika sätt att få in bokmärken i Stache. Det jag använder mest är deras extension i Safari som är riktigt smidig, använder du inte iOS 8 har de även en bookmarklet. Det går också att lägga till via URL-Schema (som jag faktiskt inte använder) och när du öppnar appen så känner den av om det finns en länk i urklippet. Det är skönt att det finns så många olika sätt att lägga till bokmärken på och det spelar ingen roll vad länken kommer ifrån. Du kan välja att titta på bokmärkena i appen eller öppna i Safari. Appen har stöd för extension i iOS 8 vilket gör att du lätt kan dela till t.ex Twitter, Facebook, meddelande eller mail. Har du Stache på flera enheter så synkroniseras det via iCloud. Jag hade samma problem med synkroniseringen i början som jag hade i min recension av Together. Men på senare tid har det fungerat utan problem.

Utseende och visning

Söka och sortera

Det som gjorde att jag först intresserade mig för Stache var att appen såg bra ut och visade en liten bild på alla bokmärken. Detta tillför mycket för mig mest för att det blir lättare att snabbt hitta men också att det ser snyggt ut. Har du många bokmärken så finns det ett väldigt bra sökfunktion. Du kan göra en snabbsökning via titel och taggar eller välja att appen ska söka igenom allt innehåll. En annan funktion som jag inte sett lika väl genomförd tidigare är möjligheterna att sortera och organisera ditt innehåll. Det finns ett alternativ för att visa alla bokmärken, annars är det uppbyggt på ungefär samma sätt som i Together med mappar, grupper (collections) och taggar. För att lägga till ett bokmärke i en tagg eller grupp kan du antingen göra det på varje bokmärke individuellt eller gå in i gruppen eller taggen och markera flera.

Sortering och sök

Sammanfattning

Efter en skumpig början på grund av iCloud så har jag nu kommit in i att använda appen och gillar den mycket. Jag har perioder där jag bara samlar in massa och inte tittar så ofta. Det gör att jag lätt glömmer vad som finns. I Evernote fick jag dålig översikt och det försvann, eftersom jag inte visste vad som fanns så var det svårt att söka på det. När jag öppnar Stache så ser jag direkt vad jag har sparat, den sorterar kronologiskt med det nyaste överst och bilderna hjälper till att komma ihåg varför jag sparade det. Jag tycker att de olika alternativen för sortering är väldigt logiska och bra att ha när jag vill smala ner innehållet. Vill du få lite bättre koll på dina bokmärken så rekommnederar jag absolut Stache. Det är en snabb, snygg och smidig app som utför jobbet galant. Stache är en universell app som kostar 9 kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s