Sunny ger dig en harmonisk stund vid havet

Taptanium och utvecklaren Franz Bruckhoff fortsätter sin serie med avslappningsappar. Först ut var Thunderspace som följdes av Windy och nu kommer tredje appen Sunny.

Sunny

Inledning

Allt ljud i apparna är inspelat i stereoskopisk 3D som ger ett otroligt naturligt ljud och känslan av att vara där. I Thunderspace var det åsväder och Windy bestod av vindmiljöer. I Sunny har Franz valt att skapa strandmiljöer. Många av de element som gör Windy bra finns kvar men han har också lagt till nya funktioner och upplevelser.

Användning

För er som använt Windy så kommer ni att känna igen stilen i de fantastiska 3D-teckningarna som återigen är illustrerade av Marie Beschorner. Appen består av sex olika stränder, alla med unika illustrationer och ljudbilder. Kvar är också berättelsen som följer med de olika stränderna som ger en extra dimension, du kan läsa den genom att knacka på lövet i övre högra hörnet. Du kan även ställa in en timer på hur länge du vill lyssna och ljudet tonas då smidigt ner.

Sunny UI

Nya funktioner

Nytt för Sunny är att du kan påverka ljudbilden genom att ställa in volymen på bakgrundsljuden. Själva havet finns alltid där, men det går att lägga till musik, regndroppar och fåglar. Det är bra att det finns få alternativ på bakgrunsljud, det gör det enkelt att hitta något du gillar. I de appar jag provat där du kan välja fritt har jag svårt att hitta en harmonisk kombination och det blir att jag grejar mer med det än att lyssna. En annan nyhet är en översikt på hur länge du använt appen varje dag. Den integrerar med Hälsa i iOS 8 och du kan få en graf med din genomsnittliga puls. Man har valt att inte inkludera alla miljöer med en gång. Du startar med en och kan låsa upp de övriga genom att använda appen eller köpa de för 9 kr. För varje session på mer än tre minuter så samlar du solstrålar, du får även solstrålar för att utforska appen eller dela. Jag låste upp andra stranden nästan med en gång och du samlar ganska fort på dig tillräckligt med solstrålar för de övriga.

Graf med puls

Sammanfattning

Jag ser det inte alls som jobbigt att miljöerna är låsta utan mer inspirerande. Jag kör 7 min varje vardag och känner mig väldigt avslappnad efter. Eftersom jag jobbar vid en dator så lutar jag mig tillbaka och sluter ögonen så även dom får vila. Men har du svårt att slappna av så hjälper det att titta runt i bakgrunden. Vill du få en känsla för vad appen kan göra så finns det ett smakprov på hemsidan. Jag har använt mig av alla de tidigare apparna och varit nöjd med samtliga, men jag tycker ändå att Sunny är den bästa. Det som är unikt med dessa appar är den otroligt verkliga ljudbilden. Jag gillar ljudet av havet och det är helt fantastiskt att drömma sig bort en stund när vardagen blir för stressig. Sunny är en universell app som kostar 19 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s