Spelet The Silent Age tar dig med på ett äventyr i en dystopisk framtid

I The Silent Age ger du dig ut på ett äventyr i en dystopisk framtid för att rädda mänskligheten som har dött ut. Förflytta dig mellan det glada 70-talet och en framtid präglad av tystnad

Silent Age

Inledning

The Silent Age är skapat av den lilla danska utvecklingsstudion House on Fire. De startade 2011 med ett mål att skapa spel till mobila enheter med en bra upplevlse för användaren men utan att tumma på kvalitén. 2011 släpptes deras första spel Neon Zone som blev nominerat till två utmärkelser på Nordic Game 2012. I 2012 släptes första kapitlet av The Silent Age som blivit nominerad till ett flertal utmärkelser. 2013 påbörjades arbetet med andra kapitelet som blev klart i oktober 2014.

Handling

Spelet utspelar sig på 70-talet och du styr karaktären Joe Average. Joe är en medelmåtta på alla vis han är en medelårders man med medellängd som jobbar med att städa på ett stort företag. Han är nöjd med sitt liv och har inga andra ambitioner med sitt liv. På ett rutinmässigt städuppdrag möter han en döende professor som ger honom en tidsmaskin och förändrar hans liv drastiskt.

elevator

Spelupplevelse

Med hjälp av tidsmaskinen kan du förflytta dig mellan det glada 70-talet och en dystopisk framtid. Genom att följa ledtrådar och lösa olika gåtor så ska du med små medel försöka rädda mänsligheten från att bli utrotad. Det är helt fantastiska miljöer med suggestiv musik och härliga ljudeffekter. Själva “området” du kan röra dig på är ganska litet viket gör det lättare att få en översikt. Detta är väldigt skönt tycker jag eftersom själva spelet är ologiskt på ett skönt sätt. För att komma vidare i framtiden måste du hämta ett redskap från nutiden och tvärtom. Jag blev direkt tagen av spelet och det blev bara bättre ju mer jag kom in i tankesättet. På ett fåtal ställen körde jag fast och sökte hjälp på internet, något jag i vissa fall ångra i efterhand.

Cryoroom

Prismodell

Appen är gratis att ladda ner och ger dig tillgång till det lite kortare första kapitlet. När du klarat det kan du låsa upp andra kapitlet med ett köp inuti appen för 49 kr. Första kapitlet är ganska långt för att vara gratis och gjorde att jag verkligen kom in i spelet. När det var avklarat tog det inte lång tid innan jag köpte kapitel 2. Men samtidigt tror jag att om första kapitlet hade varit kortare kanske jag inte hade köpt det andra. Jag tycker att det är en alldeles ypperlig strategi och ger säker mer pengar till utvecklarna än om de hade bett om 49 kr up-front.

Lab

Sammanfattning

Silent Age är ett väldigt bra spel på alla sätt. Med en bra story, grymma miljöer, fantastiska ljudbilder och otroliga detaljer sugs du in i en historia som bara måste avslutas. Det var en njutnig att spela och jag väntar med spänning på nästa spel från House of Fire. Silent Age är en universell app som är gratis med köp inuti appen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s