Skapa presentationer med FlowVella Education för iPad

FlowVella Education är en app för att skapa presentationer på din iPad. Men tillskillnad från Keynote så kan du enkelt lägga till innehåll från nätet och dela med andra.

FlowVella Education

Inledning

FlowVella Education är som namnet antyder en app som riktar sig till lärare och studenter. Alla dina presentationer sparas online och kan enkelt bli tillgängliga för alla. För att skapa presentationerna behöver du FlowVella Education till iPad eller FlowVella för Mac. Trots att appen finns både till Mac och iPad så är versionen för iPad ingen portning av Mac-appen. FlowVella Education (i fortsättningen bara FlowVella) är en app byggd för iPad för att du ska kunna skapa presentationer med några enkla knackningar och svep. Eftersom allt sparas på nätet måste du skapa ett konto för att kunna använda appen. Du kan också logga in med ditt Facebook konto. Det kontot du skapar är kostnadsfritt och ger dig 500 mb uppladdning/månad.

Skapa presentation

Det är enkelt att komma igång och skapa dina presentationer. Om du är osäker så finns det en interaktiv genomgång som visar dig hur du lägger till de olika delarna. Det finns 10 teman att välja mellan och när du lägger till en sida så finns det flera layout alternativ. Du använder dig av gester och knackningar med ett eller två fingrar för att lägga till text, bilder, former, PDF eller filmer. För att ytterligare underlätta så finns det en funktion för att fästa elementen på din sida efter ett rutnät. Förutom att hämta bilder och filmer från din kamerarulle så finns det stöd för många moln och webtjänster.

Templates

Det var otroligt enkelt och smidigt att söka efter bilder på google eller inkludera en video från youtube. Har du många bilder så kan du flytta dem framför eller bakom varandra, samt zooma och beskära. Du kan lägga in länkar till en hemsida eller till en annan sida i presentationen. En funktion jag gillade var att du kan bädda in en PDF. Trots att det bygger mycket på webbinnehåll så fungerar dina presentationer eller Flows som de kallas även när du är offline, inklusive PDF-filer. Dock så funkar inte Youtube videos efter som de inte lagras i din Flow utan strömmas.

Tjänster FlowVella stödjer

Dela och exportera

När du är klar med din Flow så kan du enkelt dela den med andra. Du kan välja om den ska vara privat, publik eller om det krävs lösenord för att kolla på den. Eftersom du kan göra den publik så kan du också bläddra bland andras Flows och få inspiration eller lära dig något. För att dela din Flow så kan du skicka länken eller dela via Facebook och Twitter. För att kolla på din Flow krävs ingen app och det fungerar även på iPhone. Det finns också stöd för att exportera till en PDF och skriva ut via AirPrint. Självklart kan du presentera den på en projektor eller via AirPlay.

Sammanfattning

Jag tycker att FlowVella är en bra app, förutom namnet. Den är enkel att komma igång med och rolig att jobba i. Jag ser absolut nyttan och möjligheterna för de som befinner sig i en utbildningsmiljö. Men det är också ett bra alternativ till Keynote om du använder dig mycket av de tjänster som FlowVella stödjer. FlowVella är en app till iPad som kostar 49 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s