Öppna nyligen stängda flikar i Safari på iOS

Ibland så råkar jag stänga flikar i Safari av misstag när jag rensar lite. Nu ska jag visa ett sätt för att snabbt öppna dem igen.

Flikar Safari

Problemet

På iPhone så blir det snabbt rörigt och jag tappar överblicken på vilka sidor jag har öppet i Safari. Dessutom tar det ganska mycket på RAM-minnet att ha massa flikar igång samtidigt. Jag brukar då och då gå igenom mina flikar och stänga de jag inte behöver längre eller dubletter. Många gånger går det lite för snabbt och jag råkar stänga flikar jag använder.

Lösningen

Jag har tidigare använt mig av historiken för att hitta sidan igen. Problemet här är att den går i kronologisk ordning sedan sidan öppnades första gången. För mig är det inte ovanligt att sidor ligger i flera dagar eller veckor 1. Då blir det ett väldigt scrollande och svårt att hitta. Nyligen upptäckte jag ett nytt sätt som är otroligt mycket smidigare och snabbare. För att öppna en ny flik så knackar man på + som finns längst ner på iPhone och efter adressraden på iPad. Om du istället håller inne på + och får då upp en lista på senaste flikarna och kan lätt välja den du vill öppna igen.


  1. Jag har några sidor som jag besöker minst en gågn varje dag. Dessa sidor är alltid är öppna i en egen flik, både på min iPhone och iPad.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s