Due uppdateras med nytt utseende och många förbättringar

Ni som följer Appleyra har redan bekantat er med Due. Jag har skrivit om timers, påminnelser och den är en viktigt del i min automatisering av tvättid. Under kvällen släpps uppdateringen till Due 2 och den är riktigt grym.

Due 2

Nytt utseende

Det nya utseendet är snyggare och passar bättre in i iOS 8. Efter att ha använt den några dagar känns redan den förra versionen gammal och utdaterad. Påminnelser är nu uppdelade i sektioner och visar tydligt vad som som kommer idag, imorgon, inom en vecka och kommande. Den stödjer dynamiska texter som släpptes med iOS 8 och gör det möjligt att lätt ändra storleken på texten. I och med uppdatering så får Due också stöd för iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

Ny design

Nya funktioner

Due 2 gör det ännu lättare att ställa in påminnelser med snabbåtkomst. Du kan ställa in 12 st snabbinställningar som visas när du skapar en påminnelse. Man kan välja klockslag eller en relativ tid. Det går då att lägga till eller dra från aktuell tid. Det blir riktigt smidigt och man slipper snurrhjulet som är bökigt att använda.

Quick-access i Due 2

Den nya layouten ger dig en bättre översikt och gör att påminnelserna tar mindre plats. Skriver du långa texter 1 så visas det upp till tre rader. Knapparna för att markera klar är borta och ersatt av sveprörelser för att skapa, redigera, radera och markera som klar. Nytt är också att man får upp valet om du vill utföra en åtgärd via url eller bara markera som klar. Du kan också markera som klar eller flytta fram en påminnelse direkt från notisen, antingen på låsskärmen eller i notiscenter.

Notiser Due 2

En sak som varit begränsad av iOS är intervallen på auto-snooze, alltså hur ofta den ska påminna dig tills du markerar som klar. Tidigare kunde du välja mellan varje minut eller timme. Nu finns det dessutom stöd för 5, 10, 15 och 30 minuters auto-snooze. Andra nyheter är 45 nya ljud, möjlighet att pausa timers och synkronisering i bakgrunden via Dropbox.

Ny prismodell

Med Due 2 så provar utvecklaren Lin Junjie en ny prismodell. Har du appen sen tidigare är uppdateringen gratis med några funktioner låsta, för 29 kr låser du upp dem via köp inuti appen. Har du inte appen kostar den 49 kr och du får då alla funktioner. Detta är ett bra sätt tycker jag då nya kunder betalar fullpris och tidigare användare får det billigare. De funktioner som är låsta är intervaller för auto-snooze, nya ljud, synkronisering i bakgrunden via Dropbox och möjligheten att pausa timers.

Sammanfattning

Due 2 är en rikitg bra uppdatering och det märks att det lagt mycket tid på att få den så bra. Det är också kul att Apple tillåter denna prismodell eftersom det gynnar alla. Ett bra sätt för utvecklare att fortsätta tjäna pengar utan att kräva fullpris från tidigare användare. Jag tror att det här är det närmaste vi kommer uppdateringspriser i App Store. Tyvärr så finns det inte längre stöd för att lägga på minuter på en fast tid, vilket jag använder mig av när jag bokar tvätttid. Jag har löst det med att ställa in två av knapparna i snabbåtkomst på 3 timmar respektive 50 min. Due är en universell app och kostar 49kr


  1. Som jag ofta gör när det ska in en url att agera på efter påminnelsen är avklarad. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s