Designa ditt eget tangentbord på iOS

När iOS 8 kom så gjorde Apple det möjligt för utvecklare att göra egna tangentbord. Många har varit kreativa i sitt användande av denna möjlighet och Anpassat tangentbord låter dig själv bestämma hur ditt tangentbord ska se ut.

Anpassa tangentbord för iPhone

Inledning

Jag har tidigare skrivit om 1-3-5 To-do och nu har utvecklarna i Appyfurious lanserat sin nya app Anpassat tangentbord. Appen är ett tredjeparts tangentbord som låter dig själv designa utseendet. När du öppnar appen finns det ett flertal teman du kan välja mellan, du kan också skapa nya eller ändra de befintliga.

Anpassning av tangentbord

För att bläddra mellan befintiliga teman sveper du uppåt eller nedåt. Ovanför finns en stor knapp för att skapa ett nytt tema. När du skapar ditt eget utseende kan du välja mellan bakgrund och tangenter. När du väljer bakgrund kan du antigen välja ett mönster, en färg, en gradient eller dina egna bilder. Under tangenter kan du ändra färgen på tangenten, bokstäverna och vilken färg det är när du trycker på tangenten. Du kan också ändra ljud, skugga och animation som visas. När temat är sparat läggs det till i listan över teman som visas när du öppnar appen. Under inställningarna i appen kan du välja om du vill ha en rad med siffror alltid synlig ovanför bokstäverna samt lägga till flera språk bl.a svenska. När du är nöjd väljer du Apply Skin.

Olika teman

Användning

För att kunna använda tangentbordet måste du lägga till det under inställningar och dessutom tillåta full åtkomst. Detta för att tangentbordet ska kunna prata med appen och applicera temat. Utvecklarna säger att de inte samlar någon data eller loggar dina tangenttryckningar. Har du aktiverat flera språk i appen så byter du mellan dem på jordgloben, håller du inne får du upp en meny med alla språk. Du kan också välja att gå till nästa tangentbord.

Sammanfattning

Det har kommit många bra och användbara tangentbord till iOS 8 och jag använder Nintype, TextExpander och Clips för att underlätta mitt skrivande på iOS. Anpassat tangentbord är inte ett av dem och har ingen funktion som tillför något för mig. Jag hade problem med att Nintype var spejsat, men det är inget mot vad du kan åstadkomma i denna appen. Det finns säkert en marknad för denna typ av app men eftersom jag inte tillhör målgruppen så har jag svårt att se någon användning för appen. Trots att det finns stöd för svenska och texten i App Store är på svenska så är inte själva appen översatt. Appen i sig är bra byggd och är ganska lätt att använda.

Tycker du att appen verkar intressant så har jag fått tre koder som jag lottar ut till mina läsare. Skriv en valfri kommentar till detta inlägg och du är med i utlottningen. Anpassat tangentbord för iOS 8 är universell och kostar 9 kr.

En reaktion till “Designa ditt eget tangentbord på iOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s