Kombinera kalender och att-göra-lista med Timeful

Ibland är det svårt att få en överblick på dagen, speciellt om man har uppgifter och möten på olika ställen. Timeful hjälper dig att lösa det genom att kombinera kalendern med en att-göra lista och föreslå när det ska göras

Timeful

Användning

För att kunna använda appen så måste du skapa ett konto och ger därmed godkännande att de kan se din kalender. Appen funkar med Google Kalender, iCloud och Microsoft Exchange vilket bör täcka behovet för de flesta. Men det är inte kalenderintegrationen som är det finurliga utan den används bara som en bas. Du kan nu välja att lägga till uppgifter att göra eller repeterande uppgifter (vanor). Du kan lägga de i någon av de förinställda kategorierna Personal, Work, Fun, Important, Wellnes och Custom. Det går att byta namn på kategorierna och dessutom knyta de till en specifik kalender. Appen försöker sen med hjälp av en avancerad algoritm beräkna när du har tid att utföra det och föreslår en tid. Du kan då godkänna tiden eller ändra till något du tycker passar bättre.

Använder du dig av en delad kalender markeras den tiden som upptagen och de andra ser inte vad du ska göra. När uppgifter är klar kryssar du av den direkt i kalender-vyn. Timeful lär sig när du kryssar av uppgifter och använder det för att föreslå nya tider. För att ytterligare hjälpa appen kan du ställa in vilken del av dagen som du är mest produktiv, när du sover och vilka tider och dagar du jobbar.

Timeful UI

Appen fokuserar på att visa vad som händer idag och vill du få en överblick kan du knacka på kalender ikonen i övre hörnet. Du kan också svepa åt höger och vänster för att bläddra mellan dagarna. Är det någon händelse i kalender som inte påverkar dig men du ändå vill ha den i kalendern som kollegors möten, barnens aktiviteter eller sambons träning kan du svepa de åt sidan. Du får då en indikator i kalenders färg som sträcker sig under hela aktiviteten. Knackar du på den så ser du vad den innehåller. Genom att gömma händelser så här ger du Timeful fler möjligheter att placera dina uppgifter.

Slutsats

Timeful är en bra app som ger en tydlig översikt och hjälpte mig att klämma in några uppgifter och vanor jag inte “hade tid” att göra. Jag använder inte appen utan kommer fortsätta använda mig av 2Do. Mest för att jag har många uppgifter som inte kan placeras in på en tid och de ger mycket merarbeta för att göra det. Då lägger jag hellre tiden på att faktiskt göra uppgifterna. Jag reagerade också på att appen var gratis och krävde inloggning, det tyder på att de samlar min data för att använda till någonting. Ingenting är gratis och jag betalar hellre med pengar än min personliga information. Timeful är gratis och funkar på iPhone.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s