Glimpse sparar delar av hemsidor i notiscenter

Det fanns en tid då Dashboard var inne på Macen och genom en funktion i Safari kan du “klippa ut” en del av sidan och spara den i Dashboard som en widget. Glipse är en app för iOS som baserar sig på samma idé men använder sig av notiscenter för att visa widgeten

Glimpse

Användning

När du öppnar appen möts du av en tom lista och ett plustecken, knackar du på det så kan du lägga till en sida. Du skriver in namn och adress till sidan som sedan laddas, nu kan du välja vilken del av sidan som ska visas genom att zooma och dra i en liten gul plupp. När du är nöjd så väljer du att spara. Det finns också en extension som gör det möjligt att lägga till sidor direkt från Safari. När du gjort det får du upp en liten ruta där du kan göra samma inställingar som i appen. Du kan lägga till ett flertal sidor och bläddra mellan dem med pilar i widgeten. Under inställingar kan du välja hur ofta sidorna ska uppdateras, du kan välja olika intervaller för wifi och mobilnätet. Det går också att uppdatera sidan manuellt eller öppna den i Safari från notiscenter.

Glimpse widget

Sammanfattning

Glimpse befinner sig i version 1.01 och det märks då jag upplevde vissa problem. Jag hade svårt att zooma på websidor som var responsiva och kunde inte välja den delen jag ville ha. Och de gånger jag la till en sida från Safari så gjordes en annan beskärning i widgeten. Men om jag la till via appen eller ändrade en befintlig sida så blev det rätt. Förutom buggarna så är det vissa funktioner jag saknar som möjligheten att beskära från alla håll samt stöd för sidor som kräver inloggning. Det som händer nu är att jag behöver logga in varje gång jag uppdaterar sidan i widgeten, vilket gör det helt meningslöst. Trots detta så gillar jag appen och använder den nu till att kolla hockeyresultat från shl.se. Det är ett bra “proof of concept” som funkar ok för att vara en v.1.0 och jag hoppas att utvecklaren fortsätter förbättra appen så jag kan använda den mera. Glimpse är en universell app som kostar 22 kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s